Fettförbränning.

Fettförbränning = hur mycket du äter - hur mycket energi du gör av med.

För att gå ner i vikt måste två faktorer vara i balans; hur mycket man äter och hur mycket energi man gör av med. Om du äter mer än vad din kropp hinner göra av med på en dag kommer du förmodligen märka att vikten står stilla eller sakta börjar öka. För att gå ner i vikt måste man alltså se till att kroppen förbränner den energi man stoppar i sig. Det här behöver inte alls vara så svårt eller jobbigt som det låter.

Vem vill inte ha lika tight kropp som de här tjejerna?!

Några enkla tips till dig som vill bränna lite fett och få en tightare kropp:
  • Ät mindre och fler måltider.
Försäk äta mindre och fler måltider under dagen, gärna på regelbundna tider. Att äta på regelbundna tider håller blodsockernivån jämn och håller därmed sötsuget borta. Det håller även igång förbränningen under hela dagen och ökar på så sätt fettförbränningen.
  • Minska på kolhydraterna och ät mer protein.
Kolhydrater innehåller mer tomma kalorier än vad fett och protein gör. En kost som till större delen baseras på kolhydrater ger ofta kroppen mycket energi som den inte kan förbruka. En kost som består av mycket fett och protein mättar mer och gör att du inte behöver äta lika mycket.
  • Försök ligga på ett dagligt underskott av ca 500kcal.
Ett kilo kroppsfett motsvarar ungefär 7000kcal. Det innebär att om du ligger på ett underskott av 500kcal per dag minskar kroppsfettet med 0,5kg per vecka!
  • Gå morgonpromenader.
Under natten är kroppen satt på viloläge och förbränningen är låg. Det gör att kroppen fortfarande har energi kvar från kvällsmaten när du vaknar på morgonen. För att effektivt bränna mer fett, kan du gå en promenad innan frukost varje morgon och bli av med den energi som finns lagrad från gårdagen.
  • Komplettera fettförbränningen med styrketräning.
Mer muskler betyder bättre förbränning. Musklerceller är aktiva även när de inte arbetar, vilket innebär att om du har mer muskler ökar förbränningen automatiskt.



Tänk på att en hälsosammare livsstil bygger på långsiktiga förändringar i dina mat- och motionsvanor. En snabb och kortvarig förändring, i form av svält, kan däremot förstöra dina framtida försök till att gå ner i vikt.
Träning för mig är att investera i framtiden. Jag vet att om jag tränar regelbundet under lång sikt, kommer jag att må bättre och ha en snyggare kropp när jag blir äldre!

Ps. Det här är ett tidsinställt inlägg eftersom klockan är natt i Australien nu. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0