34A Mackie Street.

Det känns väldigt sorgligt att fundera över att vi snart inte kommer att bo på Mackie street mer. Att vi kommer att åka härifrån och förmodligen aldrig mer komma tillbaka. Vi har ju lärt känna de vi bor med så väl nu och kommer väldigt bra överrens, det känns så tråkigt. Men jag får se det från den ljusa sidan: Vi har lärt känna underbara nya människor, vi har fått minnen för livet, vi har lärt oss mycket om andra kulturer och vi är alltid välkomna tillbaka om det skulle passa någon gång i framtiden. 
 
Nu är det bara 12 dagar kvar tills vi ska resa vidare norrut och äntligen komma till värmen. Här är det så kallt nu så jag dör snart. Alla tjatar om att jag ju "faktiskt är från Sverige så jag borde vara van vid kyla". Men allvarligt talat, hemma skiljer det inte 20 grader upp och ner mellan dag och natt, det är inte fuktig kyla som sliter tag i själen på en så fort man sticker en lem utanför täcket. 
 
Vår infart i två olika versioner.
Färgerna på översta bilden är höstiga och mysiga, medan den nedersta bilden känna mer tagen ur en gammal bok. Jag tycker det är så himla kul att leka med de olika funktionerna som finns på min nya kamera. Jag längtar ihjäl mig efter mina lediga dagar innan vi ska åka så att jag kan springa runt och ta en massa bilder på staden. 
 
 
 

Lördagspizza.

Eftersom att det var lördag idag så bestämde jag och Daniel oss för att vi skulle äta hemgjord pizza. Vi hade deg kvar från förra gången och vi måste äta upp all mat vi har nu innan vi ska åka härifrån i början på juli. Det blev tonfisk-taco-pizza, supergott. Tyvärr så glömde jag ta kort på resultatet.. så ni får en bild på mig istället.

 

Hazel.

Det roligaste att göra nu när en ny kamera har flyttat in, är att ta kort på hunden som vi bor med. Hazel är definitivt väldigt fotogenique. Hon blir bra på nästan alla bilder, men så vilken hund blir inte det egentligen. Alla hundar är ju så söta så man dör när man fångar deras finurligheter på bild. 
 
 
 

Systemkamera.

Jag säger välkommen hem till min nya bästa vän, en vit (!) Olympus PEN EP3. Jag har önskat mig en kamera i säkert 7 år, alltså en riktig systemkamera. Och äntligen har jag hittat en som jag älskar mer än allt annat på jorden (okej, inte riktigt då) som har fått flytta hem till mig. Dessutom gjorde jag ett riktigt kap när det gäller priset. Tjänade ungefär 1000 spänn på att beställa den från Hong Kong och leverera till Australien istället för att köpa den hemma i Sverige. Perfekt! Tyvärr blev det inte med Twin Lens den här gången eftersom det var för dyrt just nu, men jag kan alltid köpa ett andra objektiv senare under året.

Jag är ju fortfarande nybörjare när det gäller systemkameror, så jag behöver inte mer än ett objektiv just nu. Det är svårt nog som det är. Vi har spenderat de senaste två dagarna, sedan jag fick den i måndags kväll, med att lära känna varandra. Det finns så många olika funktioner, och touch screen och ART-filter så att man kan ha olika effekter. Jag är så supernöjd hittils och ska försöka hitta något intressant att ta kort på imorgon.

Jag tycker att min nya kamera är så otroligt snygg, den är ju vit. Och inte bara vit, utan glittrigt vit om man tittar nära, det lixom glittrar i rosa-aktigt på något sätt. Jag har blivit förtrollad av att äga en så vacker sak. Alla mina tekniska prylar är vita har jag tänkt på. Min dator är vit, min externa hårddisk är vit, min minidator är vit, min nya kamera är vit.. ja ni ser ^^. 
 
Jag och min kompis (+ en skitig badrumsspegel) = sant 
 

Snabbinlägg innan träning.

Jag förstår inte vad som har hänt. Jag har försummat er, kära läsare (inte för att ni är så många, men definitivt kära). Jag har haft en miljon saker att göra på jobbet och haft hand om en ny kille som har börjat, samtidigt som min manager har dragit iväg till Nya Zeeland och lämnat mig med alla arbetsuppgifter (såå taskigt!). Och sjukt tråkigt för mig, helt ensam på jobbet med en nitton årig kille som glömmer allt man säger till honom att göra.

Nu ska jag iväg på gymmet och ta en snabb träning eftersom det inte blev någon imorse. Hörs sen, så ska jag berätta en nyhet!!


SH'BAM.

Nu är jag precis hemkommer från ett pass på gymmet. Först blev det en timme SH'BAM som uppvärmning. Det var verkligen superkul med lite dansaerobics ikväll och instruktören var så mysig! Efter danstimmen körde jag 10 minuter på crosstrainer på intensiv nivå (-110kcal) och pulsen var uppe i 180 (skojar inte!!). Därefter hade jag först tänkt gå hem men jag hade så mycket energi kvar så jag bestämde mig för att köra lite styrketräning också. Jag gick lös på chins och hantelrodds. Nu är jag slut och ska äta middag, sedan sova för att orka upp till gymmet imorgon klockan 8.


Prometheus.

Igår körde jag bröst, axlar och triceps på morgonpasset, vilket gick suveränt. Det blev inget kvällspass då det varken fanns tid eller ork + att jag hade sådan sjuk träningsvärk i hela kroppen. Däremot var jag och Daniel på bio med en av hans klasskamrater och hans tjej. Vi såg Prometheus, med Noomi Rapace i huvudrollen.

Jag tycker att det är intressant med filmer som handlar om något mer än mänskligheten, att vi kommer någonstans ifrån på något sätt. Däremot är det ingenting jag tror på själv, att någon har skapat oss. Filmen var intressant och med extrema effekter! Allting kändes väldigt verkligt och den var superbra gjord. Den rekommenderas varmt till att som är intresserade av den sortens film, sci-fi/action.

Noomi gjorde en väldigt bra insats i huvudrollen och man kunde knappt märka att hon egentligen är svensk. När du tittar på filmen, se till att ha någon bredvid att krama/hålla hårt i, för det kommer en hel del överraskningar och äckel!

6 av 10 kängurusar! (de coola effekterna ger extrapoäng)


Bodybalance.

Okej, nu har jag varit på Bodybalance ikväll och testat på. Det var ingenting för mig. Dels för att det krävs att man är rätt vig i ryggen eftersom det baseras på Yoga, och det är inte jag just nu. Men även för att det är en lite för långsam träning för mig, med alldeles för mjuka rörelser. Det var kul att testa på och jag kommer alldeles säkert att göra det igen, men inte före min rygg är helt frisk.

Onsdagens Bodybalance-morgonpass kommer bytas ut mot vanlig styrketräning med min personliga PT (och pojkvän) Daniel. Dagens träning har gått precis som planerat och jag har kört två pass, ett morgon och ett kväll. Imorgon är jag LEDIG!! Det firas med tidig morgon på gymmet klockan 8, och sedan en tripp till stan för att glutta på lite eventuella inköp.

Ser fram emot en dag i affärer, det var längesedan jag var ute på en shoppingrunda. Och jag behöver verkligen nya converse.. jag har nämligen använt mina älsklingar som jobbskor vilket har förstört dom totalt och det flyttar säkert in kackerlackor i sulan snart! Dags att hitta ett par nya favoriter alltså. Dessutom är det så superbilligt i HarbourTown, 350 spänn är ju ett riktigt kap. Jag tror jag vill ha ett par vinröda eller lila, men kan även tänka mig ett par mintgröna.. eller kanske orange? Shit, det finns ju så många olika!!

Kanske ett par såna här?
En tjej som kom in på jobbet hade de här på sig och hennes killes syrra hade tydligen målat dem med textilfärg. Inte vattentäta dock, så lite panik när det regnar..

Träning & Dagsform.

Jag började veckan helt enligt planerna och var på gymmet i morse. Körde ben, rumpa och rygg + mage. Det kändes super och dagen fick en flygande start! Nu står jag på jobbet och längtar till kvällens bodybalance och styrka.. Det finns inte mycket att göra idag, stan är lugn, det Är dåligt väder och kunder syns inte så långt ögat når. Mina chefer förlorar troligen mer på att ha öppet en dag som den här, tyvärr.
För att inte ha kunnat träna på ungefär 3 veckor tycker jag faktiskt att jag Är i hyfsat bra form ändå. Eller vad säger ni?


Delmål 2.

Nu så, tio dagar försenat kommer mitt juli-mål. Och eftersom jag är den segaste människan i världen så får jag skylla mig själv och har endast 3 veckor på mig att nå uppsatta mål. Tyvärr lyckades jag inte så bra som jag hade tänkt mig till 1 juni. En del berodde på att min rygg pajjade vilket gjorde att jag inte kunde träna alls på nästan 3 veckor. Nu har den äntligen blivit så pass bra så att jag kan sätta igång med hårdträningen igen, så länge jag fixerar ryggen och inte gör något fel. Dags för nya mål!

Delmål till 1a juli:
  • Vikt: 56kg (58kg) = minus 0,66kg i veckan
  • Midja: 66cm (68cm) = minus 0,66cm i veckan
  • Minst 4 morgonpass i veckan
  • Minst 2 dagar per vecka med både morgon- och kvällspass
  • Orka 3st chins (utan hjälp)
  • Orka 1x10 x 40kg knäböj
Just nu orkar jag knappt en chin utan maskinhjälp. Så det ska verkligen bli spännande att träna upp det. Blod, svett och tårar kommer det alldeles säkert att krävas. När det gäller knäböj kör jag just nu 3x10 x 20kg, alltså 3 set med 10 repetitioner och med 20kg. Även här blir det en rejäl ökning.

Morgonträningen kommer antagligen vara jobbigast imorgon och på tisdag, innan jag har kommit igång helt med det. Men jag räknar med att det kommer bli lättare mot mitten och slutet av veckan. Jag är verkligen jätte-exhalterad just nu med att sätta igång med mitt nya schema. Eftersom min förra planering blev pannkaka så ser jag fram emot ett nytt försök.

Jag kommer även att fortsätta på min periodiska fasta + LCHF-diet. Med lite modifikation när det kommer till morgonträningen då jag kommer att ta en proteindrink direkt efter träning för återhämtningens skull. Men annars kommer jag inte att inta några kalorier före klockan 11 eller efter klockan 21. Jag ska även fortsätta planera kosten på ett bra sätt och ligga på omkring 1500kcal (eftersom jag nu kommer att träna mycket mer än innan).

Dags att återta formen!

Vecka 24, planering.

Veckans planering innehåller en hel del träning eftersom jag nu endast har 3 veckor på mig till den 1 juli. Dessutom åker jag och Daniel iväg på vår roadtrip den 5 juli. Det innebär att vi kommer att lämna Perth för den här gången och kommer antagligen inte tillbaka hit under den här resan. Jag måste alltså se till att utnyttja mitt gymkort till fullo de sista veckorna! Därför kommer jag att köra 2 pass om dagen på måndag, (tisdag), onsdag och torsdag. Därtill blir det endast 1 vilodag och enda anledningen till det är att jag jobbar från 7 på morgonen till 5 på eftermiddagen.

Söndag får bli en halv-vilodag med en liten promenix (läs powerwalk) till jobbet, vilket tar ungefär 50 minuter. Och mitt personliga mål den här veckan är att hålla mig till schemat när det gäller träningen! Inget fusk!




Sen Juni-uppdatering.

Hej hej hej!!!
Gud vad jag har varit sämst på att höra av mig till er. Men jag skyller på att jag dels har haft mycket på jobbet och dels har varit sjuk och legat hemma en vecka med massa feber! Så, nu är jag väl förlåten?

Jag har vägt mig och mätt midjan! Woho, äntligen!

Resultat 1 maj - 1 juni (10 juni):
  • Midjemått: 68cm (mål 67cm)
  • Vikt: 58kg (mål 57,5kg)

Sååå, det räckte inte hela vägen den här gången men jag har hur som helst minskat. Däremot är jag helt säker på att jag låg på (om inte under) målen just den 1 juni, men nu den senaste veckan har min periodiska fasta och LCHF-diet skitit sig lite. Jag har lixom sabbat för mig själv lite, kan man säga. Anledningen är att vi har fått så himla goda banan&blåbärs-bröd på jobbet så jag kan nog ha fuskat liiiite med min noll-kolhydrats-tolerans. Tyvärr. Men hädanefter, när jag känner att det skulle vara gott med lite äckelmat, ska jag titta på den här bilden (nedan) och kämpa för att få min smala midja tillbaka!!


Men nu är det dags att sätta upp ett nytt mål inför kommande månad! Och bara för att jag var så himla lat och inte la upp resultatet när jag skulle, så har jag endast 3 veckor på mig till nästa resultatinvägning. Så till den 1 juli är alltså nästa mål (som jag lägger upp senare idag). Det är även dags för en ny veckoplanering (som även den kommer upp senare idag). Veckan som gått har fungerat bra, förutom att torsdagens jobb försvann för att mitt virus inte ville dö. Sen på lördagsmorgonen vaknade jag med ont i halsen, så träningen klockan 7 bleviställlet idag klockan 8.

Veckans planering.

Jag har nu fixat mig en helt egen bloggalmanacka så att jag kan hålla koll på vad som ska göras varje vecka, och så att även ni kan se vad jag hittar på. Visst blev den snygg?!

Klicka på bilden för att se den tydligare.

Mirror mirror.

Spegel spegel på väggen där...

Mirror mirror är den nya filmen med Julia Roberts och Lily Collins som ska föreställa en modern och otecknad version av Snövit. Jag är ett fan av snövit om jag ska erkänna, jag har alltid gillat den filmen och det var absolut en favorit när jag var liten. Eftersom jag även är ett fan av Julia Roberts bestämde jag mig för att det här definitivt var en film jag ville se. Så idag har jag gjort just det. Jag tänkte ge er en liten utläggning av vad jag tyckte om filmen, en recention om så vill. (Om ni ännu inte sett filmen bör ni inte läsa vidare!)

Filmen påminner i grund och botten om snövit. Modern som dör när barnet är litet, kungen som försvinner under flickans uppväxt, den elaka svärmodern som tar över kungariket, de sju små dvärgarna som tar hand om snövit, prinsen som kommer till undsättning. Men den skiljer sig ändå en hel del från den ursprungliga versionen. Den har definitivt moderniserats (på ett gammaldags sätt). Spegeln är inte bara en spegel, utan en helt annan värld. De sju små dvärgarna är utstötta bybor på styltor som rånar förbipasserande hästvagnar. Ett hemskt odjur som påminner om en kinesisk drake löper amok i skogen och det hela slutar med ett bröllop à la bollywood. Det är som en allvarlig sagoberättelse med ett släng av komedi då det genom filmen händer en hel del konstiga och rätt underhållande saker.

Jag hade nog tänkt mig en mer klassisk snövit-film innan jag såg Mirror mirror, men den här versionen funkade den med. Den var underhållande, hade med det väsentliga för att kunna kallas snövit och den var helt klart romantisk och hemsk på sina ställen. En sevärd film som jag rekommenderar om man gillar sagoberättelser. Det enda som jag anser "förstörde" lite, var slutet som gjorde att filmen kändes som en bollywoodmusikal.

4 av 10 kängurusar får filmen av mig.


Alla kläder och skor var ju himmelriket för en designtok som jag. Hur underbart hade det inte varit att någon gång få bära dessa klänningar och skor?! Varför är jag inte född under ett modernt 1700-tal?

Coffee shop.

Som ni kanske har märkt så har min juni-utvärdering blivit liiite försenad. Det beror på att jag dels har haft så mycket med jobbet de senaste dagarna (vi har renoverat och gjorts om till en coffee shop nu) eftersom jag håller på att bli tränad till barista. Men jag lovar att det är på väg, det måste bara slipas lite först.

Det är svårare än man tror, det här med kaffe. När det gäller exklusivt kaffe så ska allting vara perfekt. Tappningen skall ske in på minsta sekunden rätt, mjölken ska fluffas exakt och olika till alla olika kaffen. Vem hade någon aning om att Latte, Cappucino och Flat White var i princip samma förutom att skummet skiljer sig någon centimeter hit och dit. Spännande är det. Snart kan jag allt om att rosta bönor, hur man justerar en kaffemalare, hur man skummar mjölen till perfektion och hur man gör fina mönster på kaffeskummet!

Jag har faktiskt redan lärt mig att göra hjärtan uppe på skummet =) Jag blev så superduperglad när det funkade första gången, och jag var ju absolut tvungen att ta kort!


Mycket lyckat om jag får säga det själv. Jag fortsätter öva och mitt mål är att kunna göra en massa olika figurer. Hjärta är det som är lättast, efter det kommer löv (som är i princip samma sak fast med en stjälk). Min manager håller på att lära mig hur man gör blommor i varmchoklad. Så om någon vill ha en toppklass-kaffe med mönster på så är det bara att slå mig en pling!

Pink Stripes & Jewels.

Jag har länge känt mig trött på utseendet på min mobil och tyckte att nu fick det vara dags för en förändring. I en liten billighets-affär i närheten av mitt jobb hittade jag lite olika material för att pimpa mobiler, mm. Så en rosa, tigerrandig päls och en karta färgade stenar fick följa med mig hem. Jag hade inte alls någon plan när jag började klippa och klistra men blev otroligt nöjd med resultatet! När jag ändå höll på fick min tidigare enkla silver-korthållare en matchande make-over.