Periodisk fasta Dag 10.

Snart har 2 veckor gått av min testperiod med periodisk fasta och jag tycker att det har fungerat riktigt bra. Jag trivs med att hålla mig till bestämda tider och jag har märkt att jag oftast ligger väl inom tidsramen och är färdigäten omkring 20. Jag har under 10 dagar inte ätit någonting före klockan 11 på morgonen och inte heller efter klockan 21 på kvällen. Dessutom har jag kört på det här med LCHF-kost, vilket innebär inga eller väldigt lite kolhydrater och även det har fungerat bra. Vem behöver bröd, pasta, ris, potatis och socker? Det klarar man sig lätt utan, även om det är liite svårt med fantasin att komma på nya maträtter när man inte använder kolhydrater. Men nu har morsan köpt en LCHF-kokbok så jag får be henne om recept!

Idag tog jag en lång sovmorgon, gick inte upp förens halv 12. Det blev frukost direkt, havregrynsgröt med gojibär (50g havregryn + 10g gojibär). Sedan har jag legat i sängen mest hela dagen och studerat lite på egen hand, eftersom mina kurser för våren är slut. Daniel har just nu tenta-p, vilket innebär att han är upptagen från morgon till kväll med sin dator. Därför har jag fått roa mig själv i form av framtidsplanering och informationsstuderande. Det går ingen nöd på mig inte.

Runt klockan 4 kom vi på att vi knappt har någon mat hemma och det blev full rulle till affären. Middagen bestod av stekta biff-gryt-bitar i pepparsås, majskolvar och sallad på tomat, gurka och avokado. Till efterrätt blev det lite yoghurt med vaniljsmak (självklart kalori och kolhydratsnål!). Till maten såg vi på halvåtta hos mig, som är ett av våra favoritprogram. Jag tycker att det passar rätt bra att se på till maten plus att man får en massa fina tips på goda middagar.

Nu ska jag snart sova och har precis fått reda på att jag börjar 06.45 imorgon. Jag kommer dö. Det kommer vara svinkallt ute och jag har ingen jacka. Varje gång jag börjar så tidigt så håller jag på att frysa ihjäl, och nu ska jag göra det två dagar i rad. Uscha. Jag får helt enkelt drömma mig bort till min och Daniels sommarresa i början av februari och tänka på de här bilderna vi tog på två olika stränder (nedan).


Baby Boom.

Dags för lite personliga tankar.
Jag är omgiven av bebisar. Min housemate har precis hämtats hem tillsammans med sin nya bebis, som förövrigt är den sötaste jag sett! Vänner från gymnasiet skaffar bebis hit och dit. Och nu har även bekanta från universitetet börjat bli gravida och ska bli föräldrar inom en snar framtid. Jag blir så glad för allas skull men kan inte låta bli att känna ett litet sting av avundsjuka. Jag har så mycket planer, så mycket att göra och få gjort innan jag har tid med en unge, men samtidigt kan jag knappt vänta.

Just nu har jag absolut inte tid eller ork. Det är så mycket spännande på gång och dessutom är jag ju utomlands och reser i 8 månader till. Jag är inne i träningen och har hittat en passion för kost och fitness. Det är inte läge, inte riktigt ännu på något år. Men nästa sommar vill jag springa maraton. Jag vill springa tjejmilen, Stockholms maraton och Lidingöloppet. Vi har planer på att ta en cykelsemester från Stockholm till Umeå nästa sommar också. Jag har även minst 1 år kvar på studierna när jag kommer hem igen. Jag vill fortsätta plugga och kanske starta något eget. När passar en graviditet in i den bilden?

När jag ser statusar och bilder från personer i omgivningen som skaffar barn kan jag inte låta bli att tänka i sådana banor. Försöka planera när det skulle kunna passa in. Men jag antar att det är något som bara kommer. När man är redo så skaffar man sig helt enkelt tid, det går som på automatik. Allt funkar om man bara vill, det är mitt motto. Och jag tror att det är så med familjelivet, när det väl händer så har man all tid i världen och sätter resten åt sidan. Den tiden kommer för alla, när man har upplevt det man värderar högst just nu, när man känner sig nöjd med sina prestationer, när man har en tryggare tillvaro och känner att allt runtomkring är stadigt. Då har den perfekta tiden kommit. Det är bara att vänta på den rätta känslan.

Men när tankarna börjar springa iväg mot bebishållet så kommer jag på att jag ju faktiskt redan har en bebis där hemma, som väntar på mig.

Bäzzi

Dag 8.

En vecka med periodisk fasta är avklarad och jag känner mig frisk och kry. Det verkar funka det här. Jag känner mig faktiskt himlans duktig som följer ett strikt schema och det är lättare än vad jag trodde. Jag vet att jag har varit dålig på att skriva upp allt här, men jag ska bättra mig. Det är ju bra både för mig och er, ni får se hur man kan lägga upp en kost och jag får som en dagbok att blicka tillbaka på. Det bästa med periodisk fasta tycker jag, är att man har regelbundna tider varje dag som man sätter upp. Att man äter på exakt samma tid varje dag så att kroppen lixom ställer in sig på det. Det är skönt, att slippa komma på helt plötsligt att "shit, vad hungrig jag är" och inte ha tid att laga något bra utan behöva slänga i sig något snabbt. Nu har jag exakt koll på vad jag stoppar i mig redan från morgonen.

Det börjar närma sig 1 juni nu, hörrni! Slutet på mitt delmål. Måste börja fundera ut ett nytt mål nu, kanske till 1 juli? Jag vägde mig på gymmet idag och än är det en liten bit kvar. Men jag tror att jag har samlat på mig vatten nu de senaste dagarna, tyvärr. Jag åt godis i lördags (på min ätardag) och det kan ju vara därför. Har känt mig lite "svullen" idag, uscha. Hoppas det går över tills imorgon. Planen är att jag ska till gymmet innan jobbet imorgon. Jag börjar klockan 11 så det finns gott om tid till träning före. Sen är jag jättespänd på att jobba imorgon eftersom vi har byggt om till coffee-shop nu. Jag har inte sett resultatet ännu utan såg bara när de började riva allt. Exciting!

Tjuvkik från dagens form.

Träning.

Idag är jag extra stolt över mig själv. Jag har nämligen varit på gymmet för första gången sedan min rygg blev paj. Det kändes superskönt och var inga större problem. Jag kommer därför att börja åka på gymmet oftare nu framöver, den tid jag har kvar i perth innan vi drar vidare och inte har tillgång till gym. Kör inte stenhårt, som jag egentligen hade velat, utan kommer köra på lugnt för att inte skada ryggen ytterligare. Men det viktigaste är att jag tränar någonting alls så det känns bra. Får försöka köra så hårt jag kan på de muskler som inte inkluderar nedre delen av ryggen. Typ biceps och triceps kan jag köra hur hårt som helst på så gissa om jag satsar på väldefinierade arman!

Under dagens gympass körde jag crosstrainer i 20 minuter för att värma upp och känna hur det kändes. Sedan gick jag på skivstången och körde lite benböj för att sedan övergå till lite bicepsträning med hantlar. Jag vet att jag körde lite "all over the place" idag, men det var mest för att testa på hur det gick med ryggen. Imorgon hoppas jag på lite mer struktur och planen är övre övre rygg + biceps, och såklart lite uppvärmning på crossis. Jag märkte idag hur snabbt det går med konditionsdipp. Fy satan vad jobbigt det var med 20 minuter, jag höll ju på att dö!


Hemgjorda proteinbars.

Räcker till ca 6-12st.
  • 80g proteinpulver (valfri smak)
  • 40g havregryn
  • 50g LSA (linsseed, almond, sunflowerseed)
  • 40g mandlar, krossade
  • 15g kakao
  • 50g jordnötssmör (organic)
  • 40g honung
  • 20g gojibär
  • 75g mjölk, soya
Förbered en form/matlåda med plastfolie i botten. Blanda alla torra ingredienser, utom kakao, i en skål. Värm upp honung, kakao, och mjölk i en kastrull. Blanda ner honungsgeggan i de torra ingredienserna och häll ner i formen. Ställ in i kylen tills det blivit "hårt". Sedan är det bara att skära till bars i önskad storlek.
Ett tips är att räkna ut i förväg hur många kalorier varje bar kommer att vara beroende på hur många du vill göra.
Exempel: Om du gör 10 bars av smeten vägen varje bar ca 42g (hela smeten blir omkring 420g) och det ger då: 172kcal, 11g protein, 9g fett, 10g kolhydrater varav ca 6g socker.



Näringsinnehåll per 100g, ca:
Kcal: 410
Protein: 26g
Fett: 21g
Kolhydrater: 24g
- varav socker: 14g



Today I'm wearing.


Body - Supré, Kjol - H&M, Skärp - H&M

Skorna köpte jag i frankrike i höstas när jag pluggade där.

Tusen saker.

Förlåt! Jag har haft tusen saker att tänka på och vi bygger om på jobbet. Bebisen kommer hem imorgon och jag måste vaccinera mig (med en spruta!!!!!) så att den inte ska bli sjuk. Imorgon är jag ledig och då ska jag ta tag i receptet på proteinbars. Lovar!

Nu ska jag drömma om solnedgången på en strand långt bort.



Movie night + dag 5.

Jag tror att jag håller på att bli förkyld. Eller så beror min täppta näsa på att jag precis kollat på en gråtfilm. Jag är i alla fall snuvig av en eller annan anledning. Hoppas det inte är förkylning för jag har inte råd att vara ledig från jobbet. Money money, måste tjäna pengar!! Aaaaah!

Vår housemate har fått sin unge nu, så vi har blivit med barn i huset här. Fast inte riktigt ännu för dem har inte kommit hem från sjukan ännu. Bebben föddes igår eftermiddag och jag hoppas lite på att de kommer stanna på sjukhuset ett par dagar så att vi kan njuta av lugn och ro. Vem vet, det kanske blir världens kalabalik när de kommer hem och vi måste flytta ut för att vi inte får en blund? Hemska tanke, peppar peppar!

Idag har jag och min underbara man legat i soffan heeeela eftermiddagen (efter att jag pratat med min underbara Mickan) och bara myst och tittat på film. Vi har sett Australia och Rabbit Hole. Båda filmerna var bra. Nicole Kidman är ju faktiskt ganska skicklig. De rekommenderas, men om du ska se Australia så bör du ha åtminstone 3 timmar till övers för den är rätt lång och man kan behöva spola lite för den var rätt svår att fatta. Men den var väldigt intressant eftersom den handlar om den Australiensiska kulturen och när landet togs över och hur landets aboriginska invånare blev förföljda och trakasserade. Massa intressant helt enkelt.

Eftersom klockan blev så mycket nu och jag ska upp och jobba imorgon så tänkte jag inte lägga upp dagens kost just nu, för jag måste verkligen sova. Om jag hinner lägger jag upp det tidigt imorgon, innan jobbet. Annars kanske inte en dag gör så mycket om ni missar. Jag har hållt mig till planen och följer min periodiska fasta. Idag har jag ätit lite torkat kött utöver den vanliga kosten så det blev väl kanske +100kcal extra, men det är ju endast protein så det är okej =)

Godnatt.

Helt otroligt, såhär ser det ut under dagarna. Hur varmt och skönt som helst (i solen) sen på natten är det nästan 0-gradigt! Det skiljer 20 grader mellan natt och dag!



Efterlysning!.

Jag skulle vilja efterlysa min bästa vän Mickan som skulle möta mig på skype för en timme sedan. Hon var dock inne då, men det var inte jag på grund av att min buss var sen från jobbet. Nu har hon inte synts till eller hörts av på 30 minuter och jag börjar bli orolig! Vi som hade en massa planer att diskutera, kläder att visa upp och nya tips att dela med oss av.

Mickan, om du ser det här! Gå in på skype och sätt för fasen på ljudet på mobilen!

Edit: Hon läste mina tankar och ringde nyss. Eflerlysning avlyst.

Dag 4 + Dagens kost.

Tiden går fort när man har roligt, och det händer underverk vill jag lova! Det känns (och ser ut) som att underhudsfettet bara rinner av mig. Jäklar anamma vad fit jag ska bli! Så om bara ryggen kan bli bra någon gång så ska jag pallra mitt söta lilla arsle till gymmet igen. När det väl går så blir det 3 pass om dagen, för då jäklar ska det byggas muskler, finslipas och deffas! Ska boka in en sista session hos kiropraktorn för lite akupunktur och fortsätta stretcha så blir det nog bra snart. (Hoppas hoppas!!)

Fjärde dagen idag! Och det känns bra. Idag har varit en sjukt hektisk dag då jag har jobbat 9 timmar i sträck, på två olika ställen. Öppnade 6.30 på 140 och sen vidare klockan 12 för att täcka upp på 616. Det är jäktiskt att tjäna pengar i den här världen, men jag har andra planer för framtiden. =)

Hur som helst, dagen har flutit på bra som vanligt. Men efter de timmar jag jobbat idag har jag varit så trött att jag inte orkat göra annat än att ligga i soffan och kolla på film. Därav mitt dåliga skrivande, tyvärr. Och imorgon kommer förmidligen bli samma sak för då jobbar jag ännu länge och börjar 6.30 igen. Men efter det blir det vanliga tider, mestadels.

Frukost kl 11.30 blev 290kcal
  • 250ml proteindrink (110kcal)
  • 30g proteinbar, hemgjord (115kcal)
  • 200ml latte, soyamjölk (60kcal)
  • 250ml grönt te (5kcal)
Lunch kl 16.30 blev 355kcal
  • 140g lax (250kcal)
  • 50g sallad (10kcal)
  • 250ml soyamjölk (95kcal)
Middag kl 19.45 blev 365kcal
  • 150g kyckling (170kcal)
  • 25g sallad (5kcal)
  • 40g gurka (5kcal)
  • 50g vitkål, riven (15kcal)
  • 10g dressing (10kcal)
  • 2 ägg, omelett (160kcal)
Jag glömde ta ett glas mjölk till middagen så jag ligger under med ca 90kcal idag. Oops. Sånt som händer när man är stressad. Nu är det bara en vecka, 8 dagar, kvar till den 1 juni vilket innebär invägning och utvärdering av målen. Spännande. Ska även se till att ta lite nya bilder så ni får se skillnaden. Inte ens jag vet hur mycket som har ändrats, men vikten går åt rätt håll kan jag lova. Ska bli spännande att se hur midjemåttet ser ut om en vecka också.

Angående de hemgjorda proteinbarsen så kommer jag och Daniel att "baka" nya på lördag förmodligen och då lägger jag upp recept + bilder på kalaset =) Kan göra som en litet tutorial i "hur-man-gör-proteinbars-hemma", kanske till och med gör en film.
Bjuder på en oseriös bild från i förrgår. Mickan, du känner väl igen mig? =)



Dag 3 + Dagens kost.

Idag var min lediga dag från jobbet och jag ägnade första halvan till att sova ut och dra mig riktigt länge i sängen. Det känns fortfarande superbra med periodisk fasta och jag saknar inte att äta på oregelbundna tider och äta allt vad man känner för. Det känns mycket mer hälsosamt och kul att faktiskt ha koll på allt jag stoppar i mig. Jag vet att det dessutom kommer att göra mig gott i framtiden. Och om man inte gör något åt formen när man är ung, så är det rätt kört senare i livet. Tyvärr. Viktigt alltså att sätta ribban inför vuxenlivet och svårigheterna att komma i form när man inte har en bra bas.

Dock har det varit lite tufft att följa tiderna exakt nu när jag har varit hemma. Tiden flyger lixom iväg när man inte hela tiden håller koll på klockan. Men jag har lyckats äta på utsatta tider med omkring 30 minuters diff. Jag är nöjd med det trots allt. Tyvärr har jag inte hållt mig till det schemat jag la upp för dagen på grund av att det skulle ta för lång tid med lunchen, så jag modifierade lite och det blev bra i slutändan ändå. Inget är ju hugget i sten lixom, och det finns sudd.

Frukost kl 11.50


Lunch kl 16.15


Middag kl 20.15


Angående de hemgjorda proteinbarsen så är det min käre mans verk. Han har studerat i två dagar nu för att kunna göra så proteinrika bar-liknande skapelser som möjligt. Det blev helsikes lyckat måste jag säga. Mycket protein och fett, snålt på kolhydrater och socker. Liknade negerbollar/chokladbollar i konsistenser och smaken, men lite mer mättande. Mums! Cred till min man som är så duktig.

Tyvärr glömde jag i all hast att ta kort på middagen som blev så fin med alla färger och laxen. Sånt händer. Men alla vet säkert hur lax med sallad ser ut hur som helst, så det kanske inte går någon nöd på er för det. Nu ska jag lägga mig och planera lite inför morgondagens mat. Eftersom schemat ruckades idag så går inte riktigt morgondagen ihop sig heller, så nu blir det pusseldags igen. Sov gott!



Today I'm wearing.


Shorts - GinaTricot, Body - Supré, Skärp - Chic'a'bootie, Skor - HarbourTown

Den rosa, transparenta skjortan har jag fått av min manager och den är av okänt märke. Dagens look kändes somrig och skön, avslappnad men går ändå att klä upp med accessoarer och höga klackar.

Me-day.

Alla borde unna sig åtminstone en dag i veckan då man bara tänker på sig själv och sin hälsa. Ta hand om er själva och skäm bort er med en ansiktsmask eller ett långt, varmt bubbelbad. Det gör att man känner sig ny och fräsch och redo att ta resten av veckan med storm! Det här är något som är nyttigt för hälsan och råder bot på onödig stress. Alla kan ta en dag ledigt i veckan och inte tänka på något annat än att må bra, både innuti och utanpå. Vi måste unna oss lite Lyx i vardagen!

Det första jag gjorde i morse när jag vaknade var att krypa till badrummet, tvätta ansiktet och sätta på en ansiktsmask för att fräscha upp hyn. Som jag kände mig piggare efteråt! Det är som att vakna upp till en ny människa helt enkelt. Planen för idag är att även ta en lång, uppvärmande dusch och fixa hårinpackning, raka benen, peela kroppen och förnya mig själv. Efter det ska jag fixa ögonbrynen och kanske klippa till kaluffsen lite. En hel dag för bara mig med andra ord =)


Mitt hår har föresten blivit så himlans slitet sedan jag flyttade till Australien. Det beror säkert på värmen, solen och klimatet här jämfört med Sverige. Håret är lockigare här nere, men fy så mycket torrare! För mig är det viktigt att inte tvätta håret för ofta, samt att tillföra fukt till hårbottnen och dricka mycket vatten så att håret blir friskare. Jag borde nog äta mer B-vitamin också för att vara extra noga. Jag har i alla fall köpt en ny flaska med hårserum som ska göra håret mer följsamt och slätt. Det är något jag absolut inte klarar mig utan, en vinnare helt klart. Jag använder det nästan varje dag och håret blir så fint och silkeslent.


Nu tycker jag att Alla tar fram sina almanackor och planerar in en "jag-dag" för kommande vecka!



Skull Candy.

Jag bara älskar mina snygga, ROSA hörlurar till telefonen (som ni såg igår i min outfit-bild). De används flitigt varje dag och jag tror att det snart börjar bli dags att gå vidare för att köpa ett par nya (självklart också rosa!!). Har haft de här i 2 år snart och de funkar bra, men jag vill ha några som är ännu mer rosa eller babyrosa. Eller kanske lila? Jag väntar tills jag kommer hem till Sverige i december, eller tills de här går sönder, whatever comes first.



Jag älskar trassel, det blir så fint på bild. Desto jobbigare när man sitter på bussen och har 15 minuter till jobbet för att lyssna på musik, och så tar det halva tiden att trassla upp snodden :/

Today I'm wearing.

Jag slänger in en liten Look of today nu innan sovdags så att ni har något fint att titta på ikväll. Tyvärr hade jag inte min fina fotografman med mig på jobbet och jag orkade inte ta nya bilder när jag kom hem. Så det får duga med mobilcam-smutsspegel-bilder idag. Sorry!


Halsduk - CottonOn, T-shirt - BikBok, Shorts - GinaTricot, Headset - SkullCandy



Dag 2 + Dagens kost.

Dag #2 av periodisk fasta och det har fungerat bra även idag. Lite ovant fortfarande att ha så strikta tider och strikt intag, men jag tror att det kommer att bli lättare och lättare. Det har varit lite jobbigt idag faktiskt och jag tror att det delvis beror på att jag har varit så himla uttråkad. När man är uttråkad äter man, det tror jag de flesta kan hålla med mig om? Men jag har hållt emot och följt mitt schema!

Anledningen till att jag har varit så otroligt uttråkad är att det har varit superlugnt på jobbet idag + att jag fick jobba HELT själv! Det är såååå tråkigt. Stå själv i baren och bara vänta på kunder i 8 timmar. På 8 timmar kanske jag har haft sammanlagt 60 kunder idag! Förstår ni?! En vanlig dag, med mycket folk, innebär närmare 170 kunder. Det är stoor skillnad. Så står jag där helt själv och fjollar runt och försöker hitta på saker att göra när allting redan är gjort. Och inte kan jag gå på toa heller för att få tiden att gå, för jag kan inte lämna kassan obevakad. Nej, det var inget kul idag. Hoppas jag slipper ensamma dagar hädanefter.

Åter till min diet och kost. Eftersom det nu var så himla tråkigt och lugnt på jobbet idag så har jag passat på att planera kosten för 3 dagar framåt. Så nu har jag ett klart schema fram till fredag. Det känns skönt, då är det bara att laga och packa matlådor. En dum sak är att vi inte har någon mikro på jobbet så jag måste planera luncher som kan ätas kallt. Jag har redan upptäckt att omelett är bland det äckligaste som finns om det äts kallt dagen efter tillagning.

Dagens kost i bild!

Jag kom på en skitsmart idé! Jag kan ju bara ta bilder på mina kostscheman så slipper jag skriva om allting tusen gånger! Perfekt.

Jag är riktigt nöjd med dagens kost. Lunchen var bra och mättande, middagen funkade och blev lagom storlek (bara liiite mycket kött) och överlag har dagen flutit på bra. Definitivt en version som återkommer igen. Jag har ett anteckningsblock där jag för ner alla dagars kostscheman så att jag kommer ihåg och kan upprepa vad jag äter. Då kan jag utvärdera vilken kombination som är bäst sen om två veckor.

Middag!


Det var riktigt mumsigt, men tyvärr är keso här i Australien inte alls lika gott som i Sverige. Jag vet inte riktigt vad skillnaden är, men den här innehåller mer fett så det kanske är det som gör att smaken blir annorlunda. Jag saknar verkligen svenska råvaror nu, svensk laktosfri mjölk och creme fraishe! Bajs, jag får stå ut i 8 månader till. Puss&Kram

Late.

Satan, nu blev det ändå sent! Och jag är hungrig igen, som jag inte skulle bli! Ååå, och nu är jag irriterad också för att jag inte gick och la mig tidigare och för att jag inte redan sover och för att jag är hungrig och för att jag ska upp till jobbet tidigt! Satan satan satan. Jag har i alla fall ägnat mig åt otroligt intressanta saker nu under kvällen. Jag har nämligen gjort ingenting och kollat på bloggar. Hur mysigt är inte det?
Dessutom har jag tagit en lååång dusch tidigare ikväll och masserat både hår och kropp med allt jag kunde hitta i skönhetsvårdsväg. Så nu ska jag väl vara ny och fräsch till imorgon, för att komma till jobbet och ta på mig en tröja jag har använt i 3 dagar redan..hm. Bajs.

Jaja, nu ska jag sova och kramas lite med Dinki Di och Daniel. Vi hälsar godnatt från sängen här på andra sidan jordklotet, medan klockan inte är mer än halv 6 hemma i Svenkan. Puss!

Daniel, Dinki Di och jag.
Kalbarri, april 2012.



Dag 1 + dagens kost.

Dag nummer 1 med periodisk fasta är avklarad och jag känner mig nöjd. Dagen började lite krångligt då jag vaknade imorse och var superhungrig. Jag som aldrig brukar vara hungrig på morgonen, säkert hjärnan som spelade ett spratt eftersom jag visste att jag inte fick äta innan 11. Men jag övervann hungern och dagen fortsatte relativt smärtfritt. Nu är sista målet ätet och klockan närmar sig 20. Jag funderar på att lägga mig lite tidigare idag och undvika att bli hungrig igen lite senare.

Frukosten kl. 11.oo bestod av 290kcal:
  • 250ml proteindrink
  • 1 banan
  • 1 tsk jordnötssmör (utan tillsatser/socker)
Lunchen kl. 14.3o bestod av 360kcal:
  • 225g coleslaw, hemgjord (vitkål, morot, yoghurt)
  • 150g grekisk yoghurt
  • 100g frysta hallon
Middagen kl. 19.3o bestod av 470kcal:
  • 3 köttbullar, hemgjorda
  • ½dl sås
  • 100g broccoli/blomkål
  • 50g rivna morötter
  • 250ml soyamjölk
Jag är nöjd. Jag provar mig fortfarande fram för att se hur mycket som mättar och vad som behövs mer av/mindre av. Till lunchen blev det en aning mycket yoghurt, det hade räckt med 100g för jag blev verkligen proppmätt. Jag tycker att det är så obehagligt att bli sådär mätt så man bara vill lägga sig ner, speciellt på jobbet när jag bara har en kvarts rast. Så till nästa gång tar jag lite mindre. Imorgon blir det lyxlunch: rester från idag, köttbullar och morötter. Mums.

Jag försöker hålla mig till de tider jag själv har satt upp med maten, men det brukar bli +/- en kvart oftast. Det beror på att det på jobbet kan komma kunder precis när man ska ta rast och då får man skjuta upp det, eller att maten hemma tar längre tid att laga än planerat. Men så länge jag håller mig inom en tidsram på 1 timme varje måltid så är jag nöjd och känner att planen går som den ska.

Nu ska jag lägga mig i sängen och planera morgondagens middag. Hittills är det lite svårt att komma på saker att laga när man måste tänka på innehållet hela tiden. Tidigare var det bara att göra det jag var sugen på, men nu måste jag planera mycket mer. Men det är rätt kul ändå, jag tycker om att planera. Det roligaste är ju att just planera, desto tråkigare och svårare att följa planen. Jag har funderat på om jag inte borde bli planerare för andra. Folk kan anställa mig så planerar jag deras vardag, så slipper jag påverkas själv.


In the alley.

På vägen hem från jobbet fick jag ett litet ryck och letade mig in i en gränd i närheten av vårt kvarter. Det var superspännande och fanns massor av roliga saker att titta på och fotografera. Lite läskigt var det ändå, för mitt i mitt kreativa esse kom en skum man gående mot återvändsgränden jag befann mig i. Tur att han svängde av mot en garageuppfart, annars hade jag fått visa mina thai boxnings-kunskaper!


Första veckan.

Första veckan av periodisk fasta är det viktigast för mig att jag följer planeringen till punkt och pricka för att känna efter om det är något som passar mig. Just nu känner jag mig spänd och förväntansfull, det ska bli jättekul att testa något nytt. Under två veckor ska jag följa det här nu, sedan ska jag utvärdera hur det känns och om jag vill fortsätta.

Ju längre tiden går desto mer lär jag mig om hur jag ska göra och om vad jag ska äta. Jag provar mig fram och ser vad som mättar och vad jag behöver mindre eller mer av. Det är en spännande tid såhär i början, när man fortfarande lär sig en massa nytt och när jag måste väga precis allt jag stoppar i mig. Ta hjälp av internet för att se näringsinnehåll och en massa annat. Det kommer bli skönare sen, när man inte längre behöver våg och näringsvärden till hjälp, utan kan allt i huvudet.

Jag tänkte beskriva lite vad mina typiska måltider kommer att bestå av under de två kommande veckorna. Hur planen ser ut så att säga. Jag kommer att äta 3 mål mat om dagen mellan 11-21. Frukosten kommer att vara lätt, lunchen lite tyngre och middagen kommer alltid innehålla någon form av kött. Jag kommer såklart variera mig när jag hittar något annat jag är sugen på och som kan kompensera för kolhydraterna, men det här är exempel på hur jag kommer att lägga upp kosten. Som ni ser så kommer det inte gå någon nöd på mig. Jag kommer äta gott och mycket, men kalorisnålt. Jag kommer även att uppdatera med mina fina recept när jag lagar mat eller kommer på något nyttigt & gott =)

Typisk frukost:
250ml proteinshake (110kcal)
1 frukt (100kcal)
1 tesked jordnötssmör (95kcal)

eller

20g frysta bär (10kcal)
50g havregryn (200kcal)
2 ägg (140kcal)

Typisk lunch:
150g grekisk yoghurt (201kcal)
100g frysta bär (55kcal)
225g coleslaw, hemgjord (105kcal)

eller

2 kokta ägg (140kcal)
100g tacofärs (150kcal)
200g valfria grönsaker (25-50kcal)

Typisk middag:
100-150g kött/fisk/fågel (100-180kcal)
150g coleslaw, hemgjord (85kcal)
100g broccoli/blomkål (35kcal)
½ dl sås lätt, hemgjord (70kcal)
250ml soyamjölk (95kcal)

eller

100-150g kött/fisk/fågel (100-180kcal)
1 stekt ägg/100g omelett (100-150kcal)
½dl gräddsås (100kcal)
150g tomat&lök-sallad (50kcal)


Mot Formen, Vinter 2012 ♥



Dagens kost.

Idag har jag som sagt tjuvstartat på min periodiska fasta. Det har gått bra och jag har faktiskt inte varit lika hungrig som jag brukar vara annars, eller mer sugen på saker kanske är mer rätt ord. Så just nu känns det riktigt bra, det känns som att det här kan vara något för mig. Jag tänkte ge er ett upplägg av dagens kost, och även förklara lite mer hur jag har tänkt.

Dagens kost, baserat på ett ätarfönster mellan 11.00-21.00:

Frukost, kl 11.30-12.10
  • 250ml proteindrink (110kcal)
  • 350ml latte på soyamjölk (100kcal)
  • 1 banan (100kcal)
Lunch, kl. 15.30-16.30
  • 100g köttfärs (100kcal)
  • 75g gurka (10kcal)
  • 100g selleri (13kcal)
  • 20g ost (45kcal)
  • 20g guacamole (100kcal)
  • 1 banan (100kcal)
Middag, kl. 19.30-20.00
  • 110g Känguruburgare (110kcal)
  • 200g broccoli (70kcal)
  • 100g vitkål (25kcal)
  • 100g morot (45kcal)
  • 140g tomat (35kcal)
  • 25g grekisk yoghurt (33,5kcal)
  • 250ml soyamjölk Lite (95kcal)

Vem sa att man inte blir mätt av att äta nyttigt och skippa kolhydrater?


Periodisk fasta.
Min plan är följande; Från och med imorgon, måndag 21 maj, går jag på periodisk fasta i 2 veckor (till att börja med). Det innebär att mina dagar kommer vara indelade i två block, ett ätarfönster och en fasta. Jag kommer att ha ett kaloriintag på 1100kcal per dygn. Ätarfönstret kommer att pågå under 10 timmar under dagen, från klockan 11.00 till klockan 21.00. Tiden utöver det går till fastan, alltså 14 timmar mellan 21-11 där jag inte får stoppa i mig någon form av kalori. Det som är godkänt under fastan är sockerfritt tuggummi, cola zero, vatten och luft (svart kaffe är tydligen också tillåtet, men det dricker inte jag).

Jag kommer att kombinera min periodiska fasta med en strikt LCHF-diet, som sagt. Vilket innebär att jag kommer att äta så lite kolhydrater som möjligt och satsa mer på protein, fett och vatten. Min diet innebär att jag inte kommer att äta potatis, ris, pasta, bröd, flingor, m.m. Däremot kommer jag att äta frukt, som ju innehåller enbart kolhydrater och socker, men hålla det på en rimlig nivå (max 1 om dagen, exklusive frysta bär).

Jag kommer främst att äta kött, fisk, fågel, grönsaker, nötter, proteinshakes, soyamjölk och proteinrik yoghurt. Och! För att göra det värt att pressa mig själv på det sättet kommer jag att ha 1 dag i veckan där jag får äta precis vad jag vill. Det kan vara allt ifrån pannkakor till frukost, potatis till middagen eller godis till en film. Något som jag däremot helt har slutat med (sedan nyår) är läsk med socker, jag håller mig till zero-varianten. Jag längtar redan till "ätar-dagen" som kommer att vara på lördagar varje vecka. Jag hoppas att längtan till den dagen snart dör ut och att det är mycket roligare med de dagar då PF pågår =)

Tyvärr kan jag inte ännu blanda in hårdträning i schemat, vilket gör mig lite pissed-off. Jag väntar fortfarande spänt på att ryggen ska bli riktigt 100. Det fattas lite ännu och jag vill absolut inte göra saken värre än vad den redan är. Jag stretchar dagligen, flera gånger om dagen, och äter magnesium-tillskott för att skynda på läkningen + använder mitt ursnygga stödbälte flitigt. Allt för att bli bra, så det är bara att hålla tummarna att jag hinner gå på gymmet innan vi ska åka härifrån!

Dagsformen bakifrån ser ut som sådan:

Ryggen börjar bli lite mer deffad, precis som magen. Och rumpan har blivit tusen gånger fastare och "uppåt", låren känns lite smalare och jag vet att jag är på väg åt rätt håll. Väntar med spänning på resultaten den 1 juni, gör inte ni det?!
ps. mer information om periodisk fasta hittar ni hos leangains.com eller periodiskfasta.com

Periodisk fasta.

Jag har fått ett ryck nu, när det gäller min kost. Jag vill inte gärna erkänna det, men jag är faktiskt en riktig sockerfantast egentligen. Nu har jag varit väldigt duktig de senaste månaderna och verkligen dragit ner på sockerintaget för att komma i form. Och dra på trissor, jag har ju faktiskt lyckats gå ner hela 4,5kg på 3,5 månader. Vilken grej! Vem visste att onyttig mat gjorde så mycket :P

Jag har i alla fall tänkt, och kommit fram till en sak. Jag kommer att inleda en periodisk fasta under de kommande månaderna. Jag börjar med en månad och ser hur det fungerar, om det är något för mig. Periodisk fasta innebär att jag kommer att ha ett "ätarfönster" på 10 timmmar varje dag. Under de 10 timmarna ska jag äta tre mål mat (frukost, lunch, middag) och med ett maxintag på 1100kcal per dag. Under de resterande timmarna på dygnet blir det inget intag av mat överhuvudtaget, utan endast vatten är tillåtet. Dessutom ska jag äta en strikt LCHF-diet, vilket innebär minimalt med kolhydrater.

Jag har tjuvstartat idag, men jag tänkte egentligen ta 4 veckor framåt från och med imorgon. Ny vecka = nya tag. Så imorgon startar ett nytt projekt för mig och min kost. Hittills har det funkat väldigt bra med min nya plan. Anledningen till mina nya planer är att om jag inte har mer struktur och planerar allt in i minsta detalj är jag rädd att jag kommer fuska för mycket. Till exempel är det lätt att tänka att "men nu var det ett tag sedan jag åt, jag är nog lite hungrig" och så blir intaget alldeles för stort istället. En mer strukturerad plan gör att jag kan hålla fullkomlig koll på allt jag stoppar i mig och att det blir rätt mängd av allt. Trots att jag endast kommer äta 1100kcal per dygn så blir det nyttig och näringsrik mat. Mycket protein och fett, lite kolhydrater och socker.
Nu kallar plikten och jag måste laga mat, men jag skriver mer om periodisk fasta lite senare när jag har ätit. Mer information och så ska jag gå igenom dagens kost samt kommande vecka =)


Så länge bjuder jag på en bild av min älskade Bäzzi, som jag saknar sjukt mycket. Ibland vill jag bara åka hem för att få gosa med den lilla lammbollen som luktar rosor ♥


Waiting.

Alla här hemma är spända. Vi trippar på tårna i väntan på att bebben ska komma. Vår housemate är gravid och det är beräknad nedkomst i övermorgon!! Men ännu ser vi inte skymten av att det ska sätta igång. Vi får hålla tummarna att den är tyst och snäll när den väl kommer, så att vi inte måste flytta ut på grund av sömnbrist. Vi lär ju också märka om bebis är något för oss, eller om man helt enkelt ska strunta i att skaffa barn för att det är för jobbigt.. Haha, nej då. Bebisar är underbara ♥

Dagen har gått lagom långsam idag. Jag tycker om när dagar går så där lagom långsamt så att man hinner med allt man måste göra, samtidigt som det känns som att det finns gott om tid över för onödiga saker. Som att ta en powernap till exempel. Det var precis vad jag gjorde när jag kom hem, fast ofrivilligt. Då undrar väl ni hur man kan ta en powernap ofrivilligt, men det är jätte-enkelt. Man lägger sig bredvid en pojkvän som pluggar i sängen, lutar huvudet mot hans axel och tänker: "jag ska bara mysa lite och vila ögonen" och snark så vaknar man en halvtimme senare. Daniel somnade också, annars hade han garanterat väckt mig.

Det var full rulle på jobbet idag igen, det känns nästan som att sommaren har kommit tillbaka och det är omkring 29-32 grader varje dag. Hoppas det håller i sig ett par veckor till. Hemma däremot är det så fruktansvärt kallt inomhus, för de vi bor med har öppen dörren hela tiden. Husen här i Australien har ingen isolering eftersom det är varmt året runt, men när man har vant sig vid 45 grader i skuggan så är inte 15 grader på natten speciellt skönt! Det känns som svensk vinter i sovrummet. Huvvaligen, svinkallt!

Jag gjorde föresten världens godaste middag idag. Känguruburgare med broccoli&blomkålsgratäng. Och så lite smält ost på gratängen såklart, men bara lite. Det blev en riktig LCHF-middag idag, knappt några kolhydrater alls, vilket är jättebra för min diet. Not so much för Daniels del då han ska äta runt 3500kcal per dag.. hur kommer man ens upp i det?! Tänkte lägga upp receptet på middagen imorgon (jättenyttigt!!) för nu måste jag sova om jag ska orka öppna på jobbet imorgon.


Längtar tills första juli då jag och Daniel har planerat att påbörja vår resa runt Australiens vildmarker.

Så man kan säga att det är dubbel väntan just nu. Vi väntar på bebis och på vårt livs resa.

Bee free.

God morgon, först och främst. Idag är jag superpigg och känner mig helt redo för att jobba 6,5h. Inga problem, idag klarar jag allt! =)

Det verkar som att världen har fått lite av en träningsnoja? Har någon annan märkt det? I alla bloggar man klickar in på nu för tiden skrivs det hejvilt om träning och viktkamper. Vad har hänt? Nyss var ju de flesta så onyttiga som man aldrig har varit förr och helt plötsligt förnyas allas livssyn och man ändrar sin livsstil totalt. Undrar om det håller i sig eller om folk snart går tillbaka till sina onyttiga jag..

Dagens ros vill jag ge till min bästa vän Ellis som jag är otroligt stolt över. Hon har äntligen satt igång med träningen på allvar. Som jag har tjatat på att vi ska ut och promenera, och nu kommer det absolut att bli andra bullar när jag kommer hem. Förväntar mig ett skrämmande resultat och en pigg, frisk bästis att träna med!! Vänta du bara tills jag kommer hem i december, då ska vi ha massvis med mysiga helger! ♥ Jag älskar dig, gumman ♥



I förrgår när jag kom hem fick jag syn på ett par bin som snurrade omkrick en lavendelbuske och kameran åkte fram. De ser så fria och obekymmersamma ut, jag blir nästan lite avundsjuk.

Foto: Micaela Collin Vestlund



Last day.

Idag sa vi farväl och på återseende till Hélène, min kära kollega, som hade sin sista dag. Hon ska ut och resa i 6 veckor och kommer tillbaka sista juni för att sedan fortsätta resa med mig och Daniel. Det kändes lite sorgligt faktiskt och jag kommer sakna henne. Det var rätt mycket kunder idag, men vi fick lite tid över för att ta en sista bild på teamet på Java Juice 616.


Sellefära.

Jag älskar att stå på jobbet och komma på en massa galna recept och testa om det funkar. Idag fick jag ett ryck och ville se om det var gott med selleri och ingefära i en efterrätt, och det funkade perfekt. Så här får ni ett nyttigt recept på en bra efterrätt till en 3-rätters!


Det första ni behöver göra är att springa till affären och köpa:
  • Fettsnål/kalorisnål vaniljglass eller frusen yoghurt
  • Selleri
  • Färsk ingefära
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • Färsk ananas
Mixa eller gör juice av 2 stjälkar selleri, en liten bit ingefära, 1 äpple, 1 päron och några skivor ananas. Häll upp i martiniglas så att det fyller ungefär till hälften och lägg sedan i en skopa glass/frusen yoghurt i varje. Supergott!

För att göra det lite nyttigare kan man istället för glass göra en fruktsallad på till exempel honungsmelon, kiwi, jordgubbar och hallon. (de frukterna kommer passa perfekt till den lite starkare smaken av sellefära-"såsen").

Kalorivärde för såsen (400ml): ca. 80kcal
Recepter ger 400ml sås vilket räcker till ungefär 2-3 portioner. Det innebär att varje portion innehåller 26,6kcal av sås och resten beror på hur mycket och vilken sorts glass man använder. Om man istället väljer att ha såsen till fruktsallad blir det betydligt nyttigare och det är ett substitut till att ha grädde till fruktsalladen.



Mot juni-målet.

Det var från början meningen att jag skulle skriva varje dag om min träning. Det var så jag hade tänkt det när jag först började dela med mig av min vardag. Träningen, kosten och målen var det som skulle vara en stor del av mitt skrivande. Tyvärr skadade jag ryggen för snart två veckor sedan och har inte kunnat utföra någon form av träning alls, vilket känns väldigt tråkigt. Nu börjar min rygg kännas bättre, men det är ett par veckor kvar innan jag kan börja träna igen.

Jag har istället för träning fått hålla extra noga koll på kosten för att lyckas nå mina uppsatta mål. Jag vägrar att ta en paus i kriget mot ett hälsosamt liv, bara för att en skada råkar sätta lite käppar i hjulet för min väg dit. Då är det bara att titta efter andra vägar, genvägar eller längre vägar, till målet. Allt för att lyckas!

Imorse när jag vägde mig visar vågen på 57kg. (Med vanlig våg hemma) Glädjeskutt! Inte långt kvar nu, och mödan gör sig förtjänt. Allt kämp mot sötsaker och lockande godbitar lönar sig, helt enkelt. Eftersom jag just nu är väldigt nöjd med vad jag åstadkommit hittills och jag gärna vill inspirera andra att börja träna och äta rätt, tänkte jag lägga upp lite tjuvkik på resultat. Det är ju lite mer än 10 dagar kvar till första juni, men vi tjuvstartar utvärderingen lite tycker jag.


Det var inte så jäkla svårt att få bort de små konstgjorda kärlekshandtagen ändå. Nu är det bara att fortsätta kämpa mot delmålet som utvärderas den första juni. Det är fortfarande en lång bit kvar när det gäller träningsmålen eftersom jag inte har kunnat träna, och frågan är om jag kommer att hinna. Om jag är bra i ryggen tills nästa vecka borde det inte vara några problem, men jag är rädd att gå på för hårt och för tidigt, så vi får se helt enkelt. Hälsan kommer alltid först!

Målen till den 1a juni är:
  1. Vikt 57,5kg (59kg)
  2. Midjemått 67cm (69cm)
  3. Orka x antal Chins (to be continued)
  4. Orka stå "plankan" i 2min (25sek)
  5. Armhävningar på tårna 15st (2-3st)
  6. Knäböj med skivstång 10reps med 40kg (20x3, 20kg)
  7. Hålla mig till planeringen och inte fuska!

Jag kommer väga in för målet på vågen som finns på gymmet, den är mer exakt och mäter i digital med två decimaler. Vikten och midjemåttet finns inte på kartan att jag inte klarar, men vad gäller träningen har jag inte för stora förhoppningar med tanke på ryggens kondition. Men mål nummer 7 har jag absolut hållt mig till, så gott jag kunnat. Jag har haft stenkoll på kosten och bara unnat mig ytterst sällan. Jag är stolt över mig själv.

Alla borde testa att utesluta godis, läsk, kakor och godsaker under minst en månad. Efter det är suget inte alls lika stort, och hos vissa försvinner det helt. Jag dricker Cola Zero, men det är den enda läsken. Det är såklart inte bra med en massa sötningsmedel heller, men ska man nödvändigtvis dricka läsk (som jag envisas med än så länge) bör man byta ut vanlig mot light eller zero.

Today I'm wearing.

Clutch - Colette, Kofta - Promode, Halsduk - CottonOn, Byxor & Linne - GinaTricot


Idag var det lite kyligare ute än igår, så det fick bli en lite mer påklädd outfit. Min nya, snygga plånbok/clutch visar jag lite närmare i ett senare inlägg. Den är superfin!

Gud vad jag är lik morsan på sista bilden!! Sjukt. Love you, mami ♥

LUSH.

Något som jag tycker är viktigt är att ta hand om sig själv, om sin hud och sitt hår. Att se till så att kroppen mår bra både på insidan och utsidan. Om du känner dig fräsch och snygg kommer även andra att se dig på det sättet. Viktiga punkter på vägen till ett hälsosamt liv är alltså inte bara rätt träning och rätt kost, utan det gäller även att ta hand om det yttre i form av hud, hår och naglar. Jag har alltid varit intresserad av att ta hand om mig själv på det sättet och ett steg i rätt riktning kom när jag började arbeta på mitt nuvarande jobb. Vi har nämligen en liten förmån i form av presenter från vår organiska granne LUSH.

På mitt jobb har vi ett litet privat samarbete med en butik som heter LUSH. Det är en butikskedja som finns runt hela världen och som arbetar med organiska hygienprodukter. (LUSH kommer från början ifrån England och har funnits i omkring 20 år). De tillverkar tvålar, shampoo, balsam, ansiktsmasker, hårmasker och skrubbprodukter. Allt gör de själva i butiken och för att kunna tillverka allting behöver dem is till de olika färska blandningarna. Isen hämtar de hos oss, i vår ismaskin, eftersom vi alltid har ny is och inte hinner använda all. Samarbetet med dem går ut på att dom får hämta hur mycket is dom vill hos oss, och i gengäld tar de med sig presenter till oss ibland. Vi får alltså gratis hygien-, hudvårds- och hårvårdsprodukter varje vecka. Organiska och hemmagjorda produkter dessutom, utan en massa tillsatser, utan det innehåller endast naturliga råvaror.

Jag tycker att det är extra viktigt att se efter i innehållsförteckningen när det gäller något du ska stoppa på huden eller håret, speciellt huden. Huden suger upp det som finns i ansiktsmasken och det är inte hälsosamt att stoppa något i ansiktet som innehåller en massa E-ämnen och skit. Det är så stor skillnad på att använda de gär ansiktsmaskerna från LUSH och att köpa någon random på t.ex H&M. Man känner direkt man har tvättat av den hur huden mår mycket bättre och mjukheten i huden går inte ens att beskriva. Jag kommer förmodligen aldrig mer att köpa en vanlig, billig ansiktsmask, utan jag håller mig till lite dyrare, naturliga och organiska. Om man ska ta det ännu längre så är naturligtvis det bästa att själv göra sin ansiktsmask, för då är det absolut fritt från allt konstgjort och innehåller endast färska råvaror.

Oatifix - för en lenare och fräshare hy, mjukar upp och förnyar
Catastrophe cosmetic - ger ny lyster när makeup har tagit ut sin makt
The sacred truth - ger huden nya tag och föryngrar



I sista stund.

Jag är verkligen expert på att undvika saker till sista stund. Så nu är jag inte ens halvfärdig med en uppsats på 700 ord som ska vara inne senast på fredag. Den måste jag istället göra klart medan jag varvar med heltidsjobb. Hmm, varför är man alltid ute i sista sekund? Det är oerhört onödigt, för om jag bara hade gjort den här uppsatsen tidigare hade jag kunnat koncentrera mig på roligare saker istället.

Jag antar att det är många som känner igen sig i det här dilemmat? Att man skjuter på det för att man inte orkar, det finns roligare saker att göra, man är för lat eller för att man helt enkelt inte alls har någon lust att plugga. 

Det är lätt att vara efterklok, tyvärr. Nu lägger jag ner för ikväll och har väl hunnit med ungefär 250 ord med all efterforskning som behövs för att det ska bli en bra uppsats. Tar nya tag imorgon innan eller efter jobbet. Eller kanske både och för att hinna klart? God natt.

När ska jag lära mig?



Today I'm Wearing.



Byxdressen matchar ni snyggast med joggingskor, gärna något slitna.

Känguru-jakt.

Ännu en ledig dag och den började jag med att spendera extra länge i sängen imorse medan Daniel sprang iväg till skola och gym. Gick upp och tog en proteindrink till frukost när han kom hem vid 12 och sedan bestämde vi oss för att vi skulle ut på känguru-jakt.
I närheten av området där vi bor finns en ö, precis mellan oss och stan. På den ön bor det ett 10-tal kängurusar och man kan vandra om kring och titta på dom. De är till och med så pass vana vid människor att man kan gå fram till dem och klappa dem, om man är försiktig. Risken finns ju att de blir rädda och sparkas. Vi var ute i ungefär 2 timmar och vandrade runt ön och tittade efter kängurusar, men hittade inga. Så på vägen tillbaka, när vi nästan hade gett upp, såg vi 3 stycken små sötisar stå och beta i gräset. Och jag blev överlycklig för kängurusar är mitt favoritdjur. De är så otroligt söta och mjuka i pälsen. De flesta är riktigt trevliga och de älskar att bli klappade ♥


Jag och mina nya vänner ♥



Dark Shadows.

Jag blev besviken på Johnny Depp om jag ska vara helt ärlig. Han är alltid med i intressanta, bra filmer. Men Dark Shadows är bara konstig. Visst, den var bra på sina ställen men jag hade förväntat mig mycket mer än så. Det här var inte en av mina favoriter utan jag tycker ärligt talat att den kändes mer som ett hopplock av olika kontiga scener.

Det kändes lite som att ett gäng producenter hade suttit och brainstormat om olika coola grejer och sen inte kunnat bestämma sig för vad som skulle vara med i filmen och istället tagit allting. Dom tappade den röda tråden, som så väl behövs i en film, någonstans på vägen och det blev väldigt osammanhängande. Jag kom ofta på mig själv med att undra: "What?! Vad hände nu?" och "Hur blev det så?" eller "Vart hör det hemma i den här filmen?" eller "Vad har det med saken att göra?!". Helt enkelt en flopp från min sida.

Filmen hade kunnat vara så mycket bättre om det hade varit mer tanke bakom och man hade uttryckt storyn på ett bättre sätt genom att följa en röd tråd. Jag hade helt enkelt förväntat mig mer än såhär av en så bra skådespelare som Johnny Depp. (Nu påstår jag inte att det är hans fel att filmen är dålig, även om han var med och producerade den, men att han brukar ha ett öga för bra filmer).




Daniel tyckte att filmen var bra, men jag var inte lika lyrisk över Johnny Depp's performance.



Today I'm wearing.



Linne - CottonOn, Shorts - Target, Toffletter - Accessorize


Mina söta och sköna toffletter är verkligen helt perfekta just nu när det börjar bli lite kallt här. Jag skulle vilja ha matchande vantar att ha på mig i soffan här hemma.

Bilderna är tagna av mig på vår lilla uteplats, ursäkta röran =)

Taking over the world.

Jag halvligger i sängen med plugg som högsta prioritet under min första lediga dag. Daniel har ockuperat hela soffan och min doktor har förbjudit mig att sitta, så sängen är enda lösningen. Det är lite svårt att skriva liggandes, men går ändå förvånandsvärt bra.

Jag har världens mest intressanta uppgift att skriva och som ska vara inne på fredag. Jag ska nämligen skriva om en Business Trend genom att göra en kort rapport på engelska. Väldigt intressant och jag har valt att skriva om varför det engelska språket tar över världen. Genom att läsa om det här har jag upptäckt att Sverige, fram till 2009 inte hade något officiellt språk. Det var alltså först 2009 som man stadgade att Svenska skulle vara det officiella språket i Sverige. Personligen blev jag lite chockad över det, för jag var helt säker på att vi hade haft det mycket längre.

Det är alltid lika kul att göra bakgrundsundersökningar till små/stora uppsatser för det händer så mycket på vägen och man kommer över både onödig och sjukt intressant information.

För övrigt mår min rygg lite bättre idag och jag hoppas att den klarar av två timmars sittande framför en bioduk ikväll utan att strejka för mycket imorgon. Sen har jag bestämt mig för att satsa mer på mitt tecknande framöver och försöka att komma igång med ritandet och skapandet igen. Det har alltid varit en stor del av min vardag men på senare år har det blivit mindre och mindre, vilket är otroligt tråkigt. Så nu, nu sätter jag igång igen efter att min sista uppgift är inlämnad och plugget är klart för den här terminen!


Dålig update.

Jag har blivit lite dålig på att uppdatera nu ett par dagar och ber om ursäkt. Jag har helt enkelt inte haft så mycket intressant att berätta. Det känns lite som att det står stilla just nu. Alla dagar ser likadana ut och det händer ingenting nytt. Vakna, gå till jobbet, jobba, komma hem, se på film, sova och börja om. Men nu har jag två dagar av ledighet att se fram emot, så jag hoppas att det händer något utöver det vanliga. Jag vet att jag ska på bio med min kollega och hennes kille, samt Daniel imorgon. Det blir kul, vi ska se Dark Shadows med Johnny Depp. Imorgon kväll eller på onsdag kommer en liten utvärdering av filmen. Jag var och såg Hunger Games för ett tag sen och den var ju super!

Nu ska jag äta mat, Daniel har lagat medan jag latar mig i sängen och vilar ryggen. Hihi, skönt med en hemma-man.


Dagens kost.

Eftersom jag inte kan träna någonting just nu så får jag kompensera genom att hålla ännu större koll på kosten. Det är precis vad jag har försökt göra nu de senaste dagarna. Men det är ju supersvårt att inte bli sötsugen när man inte kan träna!! Bajs!

Brunch: 110kcal
  • Magnesiumtillskott
  • Proteinshake
Mellanmål förmiddag: 8kcal
  • Selleri
Mellanmål eftermiddag: 210kcal
  • Juice 100ml: ½ äpple, 1 grapefrukt, 1 citron (+ flaxseed oil, echinacea, guarana, C-vitamin)
  • Fruit Frenzie 100ml
  • 1 tesked jordnötssmör (10g) UTAN tillsatt socker
Middag: 300kcal
  • 100g kyckling
  • 250g grönsaker
  • stekt i olja, ingefära och vitlök

Med i beräkningen får tas att jag inte klev upp ur sängen förens klockan slog 11. Som ni ser så blev det ett ganska knapert intag helt utan onödigt socker. Jag känner mig faktiskt sjukt duktig som har stått emot mitt enorma sötsug. Men om jag ska lyckas med mina mål nu när jag är handikappad så måste jag ta till med hårdhandskarna. Jag har dessutom kollat på "Älskling, du har blivit en tjockis" idag och jag blir lite avskräckt vad gäller godis och sånt. Blä!

Dagens träning är i princip obefintlig sånär som på en dags hårt arbete i stående position med en hel del vandrande. Ju mindre man tränar desto mindre är behovet av energi genom mat. När jag inte tränar så måste jag ligga på rejält underskott, därav det lilla intaget.


Att leva som man lär.

Jag tycker att det är viktigt att stå för det man tycker och att man lever som man själv tycker att andra ska leva och vara. Det är ju därifrån som uttrycker "leva som man lär" kommer ifrån. Att man ska vara en förebild för det som man själv förespråkar.

Något som jag har varit emot hela mitt liv och tycker ser otroligt fult ut, det är när människor klär sig i för små byxor. Så att det blir som en valk-kant ovanför byxlinningen. Ni vet, när det ser ut som att man har skitstora lovehandles fastän man egentligen är ganska normalbyggd. Det ser så fruktansvärt ut, enligt mig. Så jag har självklart alltid varit väldigt noga med att byxor och kjolar ska passa min kropp så att jag slipper se ut som en stoppad korv. Men! Nu har det blivit lite av en omöjlighet för mig med mitt nya stödbälte.

Bältet sitter hyfsat hårt för att ge ett bra stöd åt ryggen (ibland känns det som blodstopp till benen!). Det gör att mitt "höftfett", alltså allt utom själva höftbenet trycks uppåt och bildar såna där äckliga valkar. Jag kommer ju se ut som en riktigt puma i tajta klänningar hädanefter! Midja, valk, bälte, valk, höfter. Snyggt. Det ser ut som att mina lår är dubbelt så stora också. Det är verkligen förjävligt det här, men vad gör man inte för att bli bra i ryggen. Jag får helt enkelt offra min snygga kropp i ett år. Det är fan i mig tur att jag redan han en man.

Jag antar att det bara är för mig att acceptera och lära mig att älska min nya bästa vän för året framöver. Jag ska inte klaga, det hade kunnat vara värre. Jag hade ju kunnat få en sån där "ryggställning" som man har när man fixerar ryggen, haha! (Peppar peppar!)


Photography.

Dagen har gått så otroligt långsamt och vi har knappt haft några kunder. Så jag har spenderat större delen av min dag på jobbet med att fotografera. Jag hittar alltid en massa roliga saker att fota på jobbet för vi har allt möjligt. Därför tänkte jag att jag lägger upp ett litet fotografi-inlägg med massa bilder, tagna av mig.
Jag har blivit lite kär i svartvita foton med lite dimmig färg. 
Nyvattnat vetegräs.

Vetegräskvarn.

Vetegräs & Vetegrässhot.

Mitt konstverk för dagen, inkarvat i en vattenmelon.



Nyttigt snacks.

En av mina nya favoriter när det gäller snacks har blivit en kombination av päron och celleri. Man kan absolut göra det som en fruktsallad och tillsätta lite andra saker som man tycker om. Eller göra som jag och äta det som små mackor. Päron-mackor med celleri-pålägg. Det är supergott och de bryter av varandra så himla bra. Päronets sötma mot cellerins fräna, beska smak passar utmärkt!

När jag känner mig sugen på något eller bara behöver en lite kick i blodsockret brukar jag skära upp ett päron och en celleri-stång. Celleri är superbra för kroppen och man använder mycket energi för att bryta ner det i magen. Det krävs såklart en väldig massa celleri för att det ska visa något kortsiktigt resultat, men på lång sikt är det superbra att äta lite celleri om dagen. Det sätter igång matsmältningen och allt sånt där bra =)

Nam nam nam!

Today I'm wearing.

Imorse hade jag tid hos kiropraktorn igen och fick bara en liten nål i mig den här gången. Tydligen så var jag alldeles för öm i vävnaden och svullen så det gick inte att sticka tillräckligt långt in. Jag fick massage istället, men inte sån där skön massage som man vill ha, utan hemsk och smärtsam massage där han tryckte på min ömmande punkt. Det gjorde så ont så jag trodde att jag skulle dö. Men nu känns det lite bättre och jag sitter här i soffan med mitt kära stödbälte. Det kommer vara min bästa vän nu framöver.

Idag var jag supertrött när jag vaknade och orkade inte anstränga mig med min look. Samma som förra gången. Hm, jag kanske inte är någon glamourtjej/fashionikon? Vad tyker ni? Men jag tar komfort på allra största allvar och har nog inte haft något annat än gympaskor på flera månader. Så idag piffade jag till det med ballerina!

Mjukisar från Adidas, Halsduk från CottonOn, Ballerina och Tröja från Frankrike


Jag har återträff med min kiropraktor på lördag morgon och då kommer förhoppningsvis min rygg att må bättre. Jag hoppas själv på att jag slipper gå tillbaka dit så många gånger eftersom det blir ett par hundra varje gång. Jag måste spara pengar då jag och Daniel ska ut och resa nu om lite mindre än 2 månader. Pengar är nog vårt största problem när det gäller resan, man måste ju ha råd att åka hem också?

Jag börjar jobba om en timme ungefär och det blir en hyfsat kort dag idag. Vi har ju fått timmarna klippta eftersom det är mindre efterfrågan på juice under vintertid. Men jag är nöjd ändå. Det är skönt att få lite extra sena morgnar när man jobbar 7 dagar i veckan. Förhoppningsvis kommer nästa vecka att bli bättre medan veckan efter det kommer bli helvetiskt, då slutar nämligen en av mina kollegor och vi ska bygga om. Så då blir det förmodligen 7 dagar den veckan också. Pengar pengar pengar, det är i alla fall positivt!


Akupunktur.

Jag har idag varit hos en kiropraktor för första gången och det första han gör är att ta fram akupunkturnålar för att sticka in i lilla jag. Jag som är så sjukligt nålrädd!! Jag höllpå att dö när han sa det, men tog på mig tuffa masken och la mig på britsen, drog upp tröjan och andades djupt. Till en början var jag så nervös att jag trodde jag skulle kräkas och det kändes verkligen hur hemskt som helst. Men så gick det över lite.. Tills han var redo med nålen. Det gjorde inte så ont när han stack in den först, det kändes mest bara som ett litet stick och kittlades lite. Men sen! Oj oj oj vad ont det gjorde. Tydligen så har jag en inflamation i nedre delen av ryggen samt ett trasigt ligament som måste läka. Så när han stack ner nålen längre kändes det som att tusen nålar simmade så snabbt de kunde upp längs ryggraden. Inte skönt!

Jag fick en återtid imorgon då jag ska få lite mer massage och akupunktur för att svullnaden i vävnaden ska gå ner så att jag gradvis kan bli bättre i ryggen. Jag fick även ett stödbälte av min kiropraktor. Det här stödbältet ska jag nu bära i 12 månader framåt, dag och natt, hela tiden förutom när jag duschar. Det blir intressant.

Jag kommer vara så snygg när jag tar på mig tajta klänningar då mina fejkade lovehandles sticker ut så att jag ser ut som ett fettberg! Woho! Tur jag inte ska festa på 8 månader, så kanske jag hinner banta ner mig tillräckligt så det inte syns.

För övrigt har dagen varit väldigt lugn och jag har ägnat en stund åt att använda min kreativa sida. Den här fina teckningen är min utsökta kreation från dagen. En regnbåde i 360° får symboliser den ljusa framtid som jag kämpar mot med min djävulska rygg.

Kram på er!

Hundra.

Inlägg nummer hundra, men oj. Vad stort, det måste firas med en halv chokladmuffin.

Mitt nya beroende har blivit reality shows. Jag har precis tittat klart på top model Sverige 2012 och har just börjat på Lyckan i LA. Jag måste säga att TV3play är min favorituppfinning just nu. Himla bra att kunna följa svenska serier här i Australien utan tv. Top model har alltid varit ett av mina absoluta favoriter och jag kollar på varje amerikansk säsong. Däremot var det första säsongen jag tittat på från Sverige. Tummen upp.

Den här lyckan i LA är ju bara patetisk. Men på ett sätt som gör att jag ändå kommer kolla på varje program för att det är så pinsamt dåligt och jag är så nyfiken. Fast det är mer som ett stö-tittande än något annat, för så intressant är det ändå inte.

Jag har legat i sängen hela kvällen och bara tittat på olika serier, inte gjort något vettigt alls. Nu känns det som att ögonen är helt fyrkantiga och ska ploppa ut ur skallen. Det ska bli skönt att lägga huvudet på kudden och sova om en liten stund. Det börjar bli dags nu för jag ska upp tidigt och gå till kiropraktorn som kanske kan knäcka ryggen rätt på mig. De senaste dagarna har det gjort så ont så det känns som jag ska bli tokig. Slänger upp en mentaly retarded bild också, som passar perfekt in i hur jag känner mig. Utomkroppsupplevelse!


Low season.

Nu har vi kommit in i vintertid här i Australien och det är lågsäsong för glass, juice och smoothies. Det här mitt jobb mycket mycket tråkigare eftersom det inte kommer lika mycket kunder. Idag börjar min kollega dessutom kl12, så Jag Har stått här ensam i 2,5h snart. Utan kunder och utan något att göra. Kul. Men så är det tyvärr, när lågsäsongen kommer blir timmarna klippta. Tur att jag vandrar runt mellan tre av våra butiker. Det gör att jag kan samla på mig lite extra timmar under veckorna.

Jag tror att jag Har haft omkring 8 kunder på över 2 timmar nu. Jag dör snart. Om inte min kollega dyker upp inom en kvart vet Jag inte vad jag gör. Tur att det endast är en dag i veckan jag måste vara ensam såhär.

Ryggen är bättre än på en vecka och Jag funderar på att göra ett försök i att promenera hem idag efter jobbet. Jag börjar få allvarlig träningsanstinens nu. Envecja utan ansträngning och träning är inte alls kul. Inte när jag hade gjort en så bra planering. Men jag hoppas att jag snart känner att jag kan sätta igång ordentligt igen.

'

No More Alkohol.

Apropå det här med att jag och Daniel har ingått en "pakt" om att inte dricka alkohol på 8 månader (SHIT!!!). Det är väldigt många som tycker att jag är dum i huvudet och anser att "alkohol är ju bra för dig", "men herregud, varför i allsin dar, VARFÖR??!" och "hur ska du någonsin klara det?".

Jag kan verkligen inte förstå hur de här människorna tänker. För det första så är det jag själv som har bestämt att det är såhär mina kommande 8 månader ska se ut. Det beror dels på träningen, jag vill se resultat och alkohol förstör mina resultat! Dels för att spara pengar, för alkohol är superduperfucking-dyrt! Jag och Daniel ska ut på vår livs resa om 2 månader och åka Asien runt, då måste ekonomin hålla och alkoholen förstör min ekonomi! Varför ska jag lägga pengar på alkohol när jag istället kan åka till nya Zeeland och vandra i landskap som bara kan beskrivas som "sagan-om-ringen-underbart"? Och varför i all världen skulle jag nu inte klara av det? Jag har redan klarat mig utan alkohol i en månad ungefär och det är ingenting jag direkt saknar.

Jag ser det som en lite paus i fest och slöseri med pengar och tar det som en once-in-a-lifetime-chans att se allt jag vill se på andra sidan jorden. Något som de flesta bara drömmer om att få uppleva. Mig går det ingen nöd på, men det innebär inte att jag inte längtar tills jag kommer hem och spenderar nyår med vänner och champagne!

För mig är det just nu värt att strunta i alkohol, fylla, bakisdagar och bakismat. Det ger mig ingenting förutom illamående och en tom plånbok. Istället väljer jag att i 8 månader satsa på min träning, min kropp, mig & Daniel och vår resa!

No more.



Neglect.

Förlåt mina kära, för att jag har försummat er och min träning. Jag har bestämt mig för att skjuta på träningen en vecka och kan förhoppningsvis ta upp allt som vanligt på tisdag. Jag har fortfarande ont i ryggen och den funkar inte som den ska. Är det inte bra tills på tisdag ska jag boka tid hos en kiropraktor som kan sträcka ryggen i rätt läge igen. Så tyvärr har det inte blivit mycket uppdatering då jag jobbat hela dagarna och varit så slut i ryggen att jag inte kunnat röra mig på kvällen.

Igår var jag och Daniel på födelsedagsfest för en kollegas kille. Det var trevligt, men jobbigt för ryggen att sitta hela tiden. Vi stannade ungefär 4 timmar och sedan hem till sängen och upp och jobba idag. Det blev en nykter kväll. Jag och Daniel har nämligen bestämt oss för att vara nyktra fram till jul. Ingen mer alkohol för oss (möjligtvis en gång för jag har fått en champagne i födelsedagspresent som jag har kvar, och den vill jag inte slänga).

Nu när ryggen börjar kännas bättre ska jag se till att uppdatera om livet här i Australien. Jobb, träning och Daniel. Det är mitt liv just nu!

Bild: Micaela Collin Westlund



Ryggjävel.

Veckans schema var så jävla bra utlagt och jag var så taggad på att komma igång med stenhård styrketräning vid sidan av mina promenader. Tisdagens styrka gick skitbra och jag körde på rätt hårt. Onsdagens träningspass var inplanerat på morgonen innan jobbet och på vägen dit var jag faktiskt på G. Väl på gymmet blir min lycka kortvarig då jag sliter ut ryggen på roddmaskinen. Pang! Så har jag fått ryggskott igen. Jag blir så himla sur, varför händer det nu? När jag äntligen ska påbörja min rejäla träning så pallar inte ryggen.

Igår på jobbet tog jag det lugnt och allt funkade bra, tills jag skulle ta på mig skorna och dra hemåt. Då smäller det till ännu en gång och den här gången kan jag inte röra mig alls. Benen vek sig när jag skulle ställa mig upp och jag var tvungen att sjukanmäla mig idag.

Som tur är hade Daniel tabletter kvar från sin munoperation så jag har legat nerdrogad och sovit i 12 timmar. Idag känns det något bättre, jag kan gå utan att ramla ihop. Vilar idag och hoppas på att det känns bättre till ikväll så att jag kan jobba imorgon. Jag vill verkligen inte förlora mina timmar, då blir lönen obefintlig.

Så, lite ändringar i veckans planering blir det och jag tar det lugnt resten av veckan. Skär ner på träning för att vila ryggen och skär ner på maten för att kompensera. Så tar jag nya tag så fort ryggen har läkt och känns bra igen.


Valborg.

Igår var det valborg och jag antar att alla hade riktigt kul med en massa fest. För mig blev det jobb hela dagen och sedan skypedejt med Ellis i 4 timmar. Det var helt underbart att få lite uppdatering om bästis liv på andra sidan jorden. Men samtidigt blev jag lite sentimental och känner att jag verkligen saknar hem. Jag trivs hur bra som helst i Australien men jag saknar vännerna och familjen.

Det jag saknar allra mest är alla mina spontanresor till vänner. Att bara dra iväg och ringa på vägen för att meddela att man kommer över en helg. Komma fram, slänga grejerna i soffan och dra ut på promenad med hundarna, sätta sig på balkongen eller en parkbänk och dricka kaffe, snacka om allt mellan himmel och jord. Gå ut och festa och bara röja runt för att sedan återigen sitta på balkongen i timmar och snacka.
Men nu är det bara 8 månader kvar tills jag kommer hem till kära Sverigeland och kan leka med alla mina underbara vänner. Alla är välkomna hem till mig för att fira att jag är hemma =) !

Ellis & Jag, sommar 2011.

Pass 1.

Hej hej halloj. Efter jobbet kom min man och hämtade mig för att vi skulle åka till gymmet. Jag tror jag har fått i mig mjölk idag (med all säkerhet för jag åt frusen yoghurt, dum dum!) så jag har mått lite illa. Men jag körde på så hårt jag orkade med Pass 1 idag. Jag lovade ju att gå igenom de olika passen jag kommer köra och de kommer här.

Pass 1. Ben , Rumpa
  • Knäböj med stång
  • Utfall från bänk
  • Raka marklyft med hantlar
  • Bencurl med boll
Pass 2. Bröst, Axlar, Triceps
  • Armhävningar
  • Hantelpress på boll/bänk
  • Flies på maskin
  • Axelpress med hantlar
  • Sidolyft med kabel
  • Reverse flies
  • Overhead triceps
Pass 3. Rygg, Biceps
  • Roddmaskin
  • Rygglyft
  • Hantelrodd
  • Latsdrag + chins
  • Bicepscurl med hantel
  • Hammercurl med hantel
Pass 4. Marklyft, Mage
  • Marklyft med stång
  • Mage sida (med boll 6kg)
  • Crunches
  • Knäindrag på boll
  • Plankan
  • Knäuppdrag på ställning
  • Crunches med vikt (sida)

Det här är de fyra olika pass jag kommer köra på gymmet varje vecka. Det ska väl hjälpa mig att bygga lite muskler och få dem lite mer definierade. Tillsammans med powerwalksen kommer det här att göra susen. Jag måste dock säga att det känna lite uttittat att stå där mitt bland alla vältränade grova gossar och bli utstirrad som en apa på zoo när jag tränar. Men vänta ni bara, om ett par veckor när jag är lika biffig som dem (läs, lite mer vältränad) så får dem se vem som bestämmer på gymmet! Hoouuua!