Sellefära.

Jag älskar att stå på jobbet och komma på en massa galna recept och testa om det funkar. Idag fick jag ett ryck och ville se om det var gott med selleri och ingefära i en efterrätt, och det funkade perfekt. Så här får ni ett nyttigt recept på en bra efterrätt till en 3-rätters!


Det första ni behöver göra är att springa till affären och köpa:
  • Fettsnål/kalorisnål vaniljglass eller frusen yoghurt
  • Selleri
  • Färsk ingefära
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • Färsk ananas
Mixa eller gör juice av 2 stjälkar selleri, en liten bit ingefära, 1 äpple, 1 päron och några skivor ananas. Häll upp i martiniglas så att det fyller ungefär till hälften och lägg sedan i en skopa glass/frusen yoghurt i varje. Supergott!

För att göra det lite nyttigare kan man istället för glass göra en fruktsallad på till exempel honungsmelon, kiwi, jordgubbar och hallon. (de frukterna kommer passa perfekt till den lite starkare smaken av sellefära-"såsen").

Kalorivärde för såsen (400ml): ca. 80kcal
Recepter ger 400ml sås vilket räcker till ungefär 2-3 portioner. Det innebär att varje portion innehåller 26,6kcal av sås och resten beror på hur mycket och vilken sorts glass man använder. Om man istället väljer att ha såsen till fruktsallad blir det betydligt nyttigare och det är ett substitut till att ha grädde till fruktsalladen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback