Nighty.

Nu är det sent och jag ska precis lägga mig och sova. Jag har inte hunnit med någon uppdatering idag på grund av jobb, planering, träning och skype-dejt med min bästa Ellis. Synd, tänker ni såklart. Kul, tänker jag, för jag tycker ju om att prata med mina vänner.

Imorgon börjar jag 6.30 så det är ytterst viktigt att jag somnar bums. Vilket säkert är helt omöjligt, då jag är pigg som en lärka och är lite uppe i varv såhär klockan kvart i 12 på natten. Skit. Men jag ska försöka.

Jag har i alla fall hunnit med en powerwalk på 4,5km idag, och jag har hållt mig inom min radie av 1300kcal per dag. Nöjd! Imorgon drar jag till gymmet för ett Pass 1. (Jag skriver mer imorgon om de olika passen jag gjort upp).

Godnatt!

Ryggskott.

Igår under dagen på jobbet skulle jag lyfta en stor bunke med vattenmelonpuré och sträckte ryggen. När jag skulle resa mig small det bara till i nedre delen av ryggen och såklart fick jag ryggskott. Både mamma och pappa har haft problem med ryggskott sedan de var omkring 20. Och självklart har även jag ärvt den dåliga ryggenen. Det är så typiskt att ingenting går som det ska när man har motivationen på topp. Med min otur kommer jag säkert att få influensan snart (ta i trä!). Så jag tar bussen till jobbet och hoppas på att jag i alla fall kan powerwalka hem. Jag tror för övrigt inte att det kommer vara några problem att nå mina mål =)

Tur att det är en fin dag.



Vecka 1 + Mål.

Nu har jag lagt upp ett träningsschema för mig själv under kommande vecka. Från och med nu börjar 2 månader av hård träning för att nå ett par nya mål.


Mina mål till den 6e maj:
  1. >3 mil powerwalk
  2. 3500kcal brända
  3. Dagligt intag 1300-1500kcal (varken mer eller mindre)



Mina mål till den 1a juni:
  1. Vikt 57,5kg (59kg)
  2. Midjemått 67cm (69cm)
  3. Orka x antal Chins (to be continued)
  4. Orka stå "plankan" i 2min (25sek)
  5. Armhävningar på tårna 15st (2-3st)
  6. Knäböj med skivstång 10reps med 40kg (20x3, 20kg)
  7. Hålla mig till planeringen och inte fuska!
Uppdatering om antalet chins jag ska orka kommer senare, när jag vet hur många jag redan orkar. Lovar att testa på gymmet på tisdag. Plankan i 2 minuter borde jag kunna klara av på en månad. Just nu orkar jag 25 sek, men då har jag aldrig gjort det förut heller. Armhävningar lär bli en utmaning. Just nu orkar jag omkring 2-3st på tårna och jag brukar hålla mig till knäna. Vad tror ni?

Ps. Imorgon skriver jag vad de olika passen innebär för nu måste jag sova om jag ska orka upp till jobbet. Puss

One year ago.

Jag har kollat igenom lite bilder på min dator. Eller ja, lite var väl en underdrift för hela min dator består i princip av bilder. Jag tänkte visa lite bilder på hur jag såg ut för ett år sedan ungefär, för då hade jag den där kroppen jag längtar efter. Förra sommaren spenderade jag på jobbet och i löpspåret. Alla dagar såg likadana ut; upp klockan 7, till jobbet, hem klockan 5, ut med hunden en timme, ut i löpspåret en timme, äta middag, sova och upp igen.
Då hade jag disciplin på mig själv och vacklade inte en mm från målet. Jag hade det i sikte och det var dit jag skulle. Och jag nådde målet, jag såg ut som jag ville och hade den kroppen jag ville ha. Sen åkte jag till Frankrike och allt gick åt fanders. Nya vänner, ny skola, ny omgivning och nya frestelser. Inte bra, men kul hade jag. Nu vill jag tillbaka till det jag hade förra sommaren, jag vill ha den kroppen igen.

När jag känner att motivationen sviktar tar jag en kik på de här bilderna. Hoppas de är lika inspirerande för er!

Mitt långsiktiga mål är att komma i närheten av den här formen. Sedan slipa på den ännu mer, styrketräna och hitta en balans där jag kan se smal och fit ut samtidigt som musklerna slipas och syns på ett snyggt sätt. Jag vill bli fitness, helt enkelt. Kanske tillräckligt slipad för att en dag kunna vara stolt över att jag faktiskt har nått precis dit jag ville.

I see things differently.

Nu är det dags för nya tag igen, efter gårdagens slapplördag blir det träning och koll på kosten från och med idag. Jag har skaffat mig ett konto på en sida där man kan hålla koll på vilket kaloriintag man ska ha för bästa möjliga resultat. Det känns skönt att bara kunna mata in lite siffror i datorn och sen se hur bra man ligger till. Det programmet ska hjälpa mig att inte äta för lite, för det är precis vad jag har gjort hittills. Jag har känt det själv och har fått det påtalat. Det är sant, jag har inte haft tid att tänka på allt jag stoppar i mig vilket har lett till ett stort kaloriunderskott. Det här har inte varit speciellt bra för min träning och kan dessutom hämma de resultat jag faktiskt siktar på. Så från och med idag blir det nya tag och ny stenkoll.

Jag ska ligga på en strikt diet men samtidigt få i mig omkring 1200-1300 kalorier per dag. Till det kommer jag att fortsätta med mina powerwalks omkring 1 mil om dagen och styrketräning 4 ggr i veckan. Jag kommer att lägga upp ett helt nytt träningsschema för att hålla koll, samt ett nytt matschema för ännu bättre stenkoll. Nu är det jag som kör järnet och siktar mot stjärnorna! Senare idag kommer ett inlägg om mitt nya 10-veckors mål. Missa inte det + veckans utmaning-utvärdering samt ny veckans utmaning. (nu lät det som en dålig TV-reklam. "missa inte nästa veckas program om hur barn blir till")



I see things different now.



Forever Pink.
Jag älskar rosa, så är det bara. Egentligen är jag ett stort fan av alla starka färger, men rosa är nog ändå utöver allt. Det är så fint, så fluffigt på nått sätt. Så nu har jag inhandlat ett nytt mobilfodral, i rosa. Det är som ett mobilfodral och sedan ett litet fack där man kan ha pengar, körkort, bankomatkort och allt annat man behöver när man går ut med vänner. Som en liten miniväska så man slipper släpa på något stort när man vill vara elegant =) Den är perfekt helt enkelt!

Hur underbar är den inte?! Fin och enkel.


Movienight.

Jag ligger i soffan och ser på film med mitt livs kärlek. Idag har jag tagit en paus från mitt liv och samlat kraft inför nya tag imorgon. I och med det så sket sig min veckas utmaning, men det tar jag imorgon när jag ska utvärdera. Som sagt, jag har tagit en paus, rått om mig själv och vilat upp mig. Inte räknat kalorier, inte tränat, knappt rört på mig faktiskt, och nu känner jag mig som en ny människa. Lite abstinens får jag när jag inte kan träna, men jag tar nya tag imorgon.

Jag kommer inte att skriva något speciellt om kost och träning idag. Det kommer upp ett litet inlägg senare om mitt nya mobilfodral som jag köpt i förra veckan. Det är superduperdundersött och jag är så nöjd. Har även köpt en ny snygg plånbok, men den visar jag senare.

Happy Happy.



Today I'm Wearing.

Under en slapp dag som den här förtjänar man att dra runt i en oversize-tröja á la pojkvännen. Men vem sa att man inte kan ta snygga bilder för det? Det är innehållet som räknas, visst? :D

Serious.

Smile.

Jag tycker att det är så skönt att knalla runt i mjuka, sköna, stora kläder. Mycket skönare än att ha tajta och snygga kläder.. fast kanske inte lika snyggt och fashionmedvetet ;P



Aboriginal dress.

Jag vill gå till affären NU och köpa cola Zero, eftersom det regnar. Jag tycker att det är så himla mysigt att vara ute när det regnar. Det känns så skönt med regn på armarna och det lukar så gott. Men Daniel är inte lika förjust i regnet som mig så det enda han gick med på var lite bilder på min nya klänning ute i regnet. Det kanske inte syns att det regnar, men bilderna blev fina.


Klänningen är köpt i en liten butik i Fremantle, som är en liten vacker hamnstad söder om Perth. Jag älskar mönsret som är lite aborgin-inspirerat. Den passar perfekt till en lite mer uppklädd vardag eller till sommarfest på någons bakgård, långbordsmiddagar eller bara enkla sommarkvällar med grillning. Jag är kär, som alltid med mina nya klänningar ♥

Utslagen.

Jag har precis vakna, efter 16 timmars sömn. De långa arbetsdagarna och nätterna med bara 5 timmars sömna har tagit ut sin rätt. Igår jobbade jag hela dagen från 7 och när jag kom hem vid halv 6 la jag mig i soffan för en lite powernap. Jag hade planerat att spendera kvällen framför en film med Daniel. Men det gick inte riktigt som jag tänkt mig. Efter en halvtimme på soffan vaknade jag lite halft och förflyttade mig som en zombie till sängen, och sov tills nu. Därav bristen på uppdatering av mitt otroligt intressanta liv. Sorry!

Det känns otroligt skönt idag, att ha fått vila ut ordentligt och bara sova så mycket som kroppen behövde. Idag ska jag vila ordentligt, jag har fortfarande den där djävulska träningsvärken i benen. Men den har gått över i något som känns mer som muskelöversträngning. Håll tummarna att det snart har gått över så att jag kan träna normalt igen.


Träningsvärk.

Den här träningsvärken jag har just nu har totalt förstört mitt träningsschema. Jag kan knappt röra mig och känner mig stelast i världen. När jag vaknade imorse kunse jag knappt gå, så det blev ingen powerwalk till jobbet. Inte hem heller för den delen.

Men, jag har varit ute på två kortare småpromenader för att få lite motion medan jag vilar upp mina stackars ben och rumpan. Så idag har jag promenerat 3km och bränt 200kcal. Det är ju nästan ingenting om man jämför med mitt vanliga schema, men bättre än ingenting alls.

Oavsett om jag vaknar med brutna ben imorgon (ta i trä!) så ska jag ta min vanliga powerwalk till jobbet. Och även hem! Daniel kommer och möter mig när jag slutar så går vi tillsammans, det blir lättare. Då har jag nånting att se fram emot hela dagen och så får jag vara med honom extra mycket =) Jag jobbar 07-14 på en av butikerna och sedan 15-17 på min vanliga, så det blir en lång dag imorgon. Men, vad gör man inte för lite extra cash? Nästa vecka har jag inte ens någon ledig dag då jag har tackat ja till ett extra pass utöver de två extra jag redan har varje vecka.

Jag jobbar alltså på min vanliga butik under måndag, onsdag, torsdag och söndag. På "267" under tisdagar (och lördag nästa vecka), samt på "140" under fredagar. Det tar på krafterna när jag dessutom kör stenhård träning, men det känns bra på kontot när löningen kommer!

Under the coconut tree.



Resultat 10 veckor.

Jag vill inleda med att säga att träningen under de första 6 veckorna var lite upp och ner. Kosten var inte heller riktigt som den skulle i början. Det är först nu, de senaste 4 veckorna som jag har kört stenhårt. Och så ska det förbli! Men, här kommer iaf resultat från 10 veckors träning. Personligen tycker jag att det syns mest skillnad på baksidan.

Bak

Fram

Sida

Sen får man ju tänka på att det syns mer på riktigt än på bild. Men jag är rätt nöjd. Vi får se hur det ser ut om 10 veckor igen och hoppas att det är ännu större skillnad. Puss&Godnatt.


Dagens kost.

Idag har jag varit tvungen att ta det lugnt med träningen eftersom jag har sån sjuk träningsvärk i hela kroppen. Daniel körde verkligen slut på mig med ett ben&rump-pass igår! Men man får se till det positiva och tänka på att det kommer göra mig gott i framtiden. Rumpan måste fasen bli lite fastare, och benen vill jag ju ha mer definition på.

Frukost: 250kcal
  • Gröt
  • 2 ägg
Lunch: 600kcal
  • Prawn dumplings 2st
  • chilli squid
  • Chicken bun 1½st
  • Eggyolk bun 1st
Gissa djuret. Jag glömde fota innan, så det här var allt som fanns kvar när jag kom på att "folk älskar ju att titta på bilder av vad jag äter".

Middag: 400kcal
  • 100g kyckling
  • grönsaker
  • 30g ris (okokt)
Dagens träning blev otroligt ointensiv Yoga = -251kcal. Det var skönt som omväxling. Jag sätter ju igång med powerwalk imorgon då jag jobbar + gymmet om jag kan röra mig.

Anzac Day.

Idag är det public holiday här i Perth. Det är Anzac Day, vilket är som en minnesdag för alla som stupat i krig. Det var en minnesstund i gryningen där man ägnar tankarna åt alla som mist sitt liv i krig och alla deras nära. Jag och Daniel var tyvärr inte med och såg det hela, för jag har verkligen kört slut på mig själv med allt jobb och all träning. Jag orkade helt enkelt inte gå upp i gryningen för att åka till Kings Park och titta på händelsen.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi skulle åka till Subiaco Market för att köpa färsk frukt och grönsaker, men det var stängt. Dom har öppet på public holidays, men endast om det inträffar på en måndag (what da fock, lixom?). Då bestämde vi att vi istället skulle in till stan med våra housemates och dricka bubble tea. Vi åkte i separata bilar så vi skulle följa efter dom. Det gick inte så bra utan vi tappades bort och hittade inte sen. Så jag och Daniel gick på kinesisk restaurang och åt sen lunch istället.

När vi kom hem var jag så trött att jag somnade, så det blev en timmes powernap. Nu ska jag köra ett kort pass med Yoga här hemma för att varva ner och det är min enda träning idag. Jag har sån sjuk träningsvärk efter passet igår att jag knappt kan röra benen. Lite yoga borde sträcka ut musklerna!


Yellow.
Jag tycker det är himlingens snyggt med gula accessoarer just nu. Eller egentligen gult på allt. Gula klänningar, gula shorts, gula jeans, gula skor, ja allt. Tyvärr har jag inte så mycket själv som är gult, men jag planerar ett inköp av ett par heta, gula jeans.


Mina nya fina armband i gula nyanser har jag köpt på en butik här i Perth som heter "Diva". Dom har allt, perfekt för mig som är accessoar-tokig. Jag är verkligen helt kär i de här gula armbanden och har dom både till vardags (ja, ibland till och med på jobbet) och fest. Perfekta helt enkelt.

Dagens kost.

Det här inlägget blir lite kortare än vanligt för jag är så himla trött. Dagen har resulterat i ganska bra siffror, förutom att jag har ätit lite för lite, men det har inte funnits riktigt tid för mat och jag har varit lite för stressad.

Frukost: 150kcal
  • ½ muffins: blåbär
Lunch: 150kcal
  • ½ muffins: blåbär
Mellanmål: 100kcal
  • 1 banan
Middag: 600kcal
  • Kinesiskt: nudlar med tofu, kyckling, mm.
Dagens träning: Powerwalk 10,1km = -606kcal + Styrketräning & trappmaskin 85min = -980kcal
Totalt blir det en förbränning av 1586kcal och jag är på två dagar uppe i totalt -2189/7000kcal. Bra start på veckan!

Underbara Perth ♥


Movies.

Idag har jag inte haft en enda sekund över för datorn, vilket gör att jag inte har hunnit dela med mig av allt roligt som hänt. Nu är klockan långt över midnatt och jag måste sova. Jag tänkte bara skriva lite snabbt om dagen så får ni veta mer imorgon. Dagens kost kommer som vanligt lite senare.

Halva dagen har jag jobbat på en av de andra butikerna som tillhör kedjan. Jag började halv 7 imorse så jag har varit vaken sedan 5!! Trööött. Sen hade jag lite att prata med min manager om så jag spenderade kanske en kvart/halvtimme på min vanliga butik. Sen powerwalkade jag hem och dog i soffan. punkt. Nejdå.. jag stack till gymmet och körde 75 minuter styrketräning. Duktiga jag!

Sist av allt har vi varit på bio och kom hem för en kvart sedan. Vi såg Hunger Games och jag berättar min åsikt imorgon.


Dagens kost.

Idag när jag kom till jobbet bestämde jag mig för att jag idag minsann inte skulle äta något onyttigt alls. Ingen glass, ingen smoothie och inget annat sött som kan förstöra min fina kropp. Det gick skitbra! Jag höll mig från alla lockande godsaker och känner mig helt skakis nu.. sockernivån i kroppen är nog för låg. Men duktig känner jag mig och kan lägga mig och nana med gott samvete. Samma mål imorgon!
Frukost: 140kcal
  • Cold Crusher, 300ml: Färskpressad äpplejuice, blåbär, flax seed oil, echinacea, guarana, protein.
  • Latte, 150ml (inget socker!!)
Lunch: 150kcal
  • Fruktsallad, 350g: ½ päron, ½ apelsin, ½ banan, lite vattenmelon, lite ananas.
Mellanmål: 100kcal
  • Juice, 250ml: 2 apelsiner, 1 citron
Middag: 600kcal
  • 4 Köttbullar med potatismos
  • 1 glas mjölk (laktosfri)
Dagens träning består som vanligt av mina dagliga promenader till och från jobbet. Powerwalk 9,6km = -603kcal. Duktigt!



Sleepy Deepy.

Nu sover jag redan och hemma i Sverigeland är klockan bara 7! Jag börjar jobbet 06.30 imorgon, vilket innebär att jag är på jobbet innan de flesta av mina vänner ens har gått och lagt sig. Sjukt. Tänkte bara säga godnatt och att dagens kost kommer upp senare idag. Har tidsinställt det så att det kommer lagom till er middag/kvällsmacka.

God natt! ♥
Puusssss på er.



Veckans utmaning.

Nu har jag kommit på en skitbra veckans utmaning som inte är för svår att hålla mig till. Jag har nämligen bestämt mig för att jag varje dag ska utföra någon form av träning. Powerwalk, gym, både och, eller liknande. På min mobil har jag något som heter Cardio Trainer, där håller jag koll på alla mina träningspass samt kalorier jag gör av med varje gång jag tränar. Under den kommande veckan får det inte finnas några avbrott i min veckoplanering.
Dessutom ska jag innan söndag kl. 24 vara uppe i 7000 brända kcal. Det borde inte vara för svårt med tanke på att förra veckan gav -5500kcal och då missade jag en hel dags träning under lördagen. Vad tror ni, låter det bra?


Vad tycker ni föresten om min "veckans utmaning-kanin"? Knutte, här ovan, kommer hänga med mig på alla veckans utmaningar. Det borde ni också göra!

Pear&Orange.

Mina favoritfrukter idag är päron och apelsin. Speciellt tillsammans i färskpressad juice, det är så himla gott. Sen har dom såna fina färger. Jag tycker det är häftigt att de kan ha så naturligt starka och fräscha färger. Man känner sig riktigt uppiggad när man tittar på dom. Mums.



  • 4 apelsiner, utan skal
  • 2 päron
Kör ner i juicepress och klart på ett par sekunder. Gör ungefär 500ml juice.





Måndag.

Det känns som en gröt vanlig måndag idag. Lite seg, lite tråkig, som det brukar vara. För mig känns måndagar oftast som vilken annan dag som helst eftersom jag jobbar söndagar. Lördagar, som är min enda lediga dag, känns mer som söndagar..

Jag står på jobbet just nu och det är väldigt lugnt idag. Har precis stått och tjatat lite med en av våra stamisar. En äldre asiatisk kvinna som alltid beställer en juice med ingefära, morot, rödbeta, selleri och mangopure. Jag har smakat och det är lika äckligt som det låter.

Så här ser jag ut idag.


Dagens kost.

Det har varit en bra dag, jag har bara varit alldeles för trött för att kunna uppskatta den. Dagen på jobbet gick hyfsat fort, trots att vi hade en rätt lugn dag, vilket var skönt. Jag har hunnit med över 1 mils powerwalk, vilket är ännu skönare. Och, viktigast av allt, jag har hunnit ta det lugnt i soffan och titta på serie med min man. Man måste ta vara på de små stunderna man får tillsammans ♥

Frukost: 300kcal
  • Cold Crusher, 300ml (flax seed oil, echinacea, guarana, vitamin C, protein)
  • Juice, 300ml (vattenmelon, citron, ananas)


Mellanmål: 160kcal
  • Glass, 1 skopa
Lunch: 400kcal
  • Juice, 200ml (vitlök, tomat, morot, citron, selleri)
  • Smoothie, 150ml
Mellanmål: 100kcal
  • Banan
Middag: 500kcal
  • Omelett
  • Soppa
Dagens träning blev som vanligt mina powerwalks till och från jobbet. Jag tog den långa vägen hem för att kompensera för igår då vi hade buffé här hemma. Powerwalk 12,3km = -751kcal



Fruit plate.

Idag på jobbet har det varit väldigt lugnt, det börjar ju bli vinter här på andra sidan jorden och folk är inte lika galna i glass och smoothies just nu. Det är faktiskt kallare än vad det var när jag kom hit i januari. Då hade jag problem med värmen och höll på att avlida varje gång jag skulle sova för det går ju faktiskt inte att klä av sig mer än naken, hur mycket man än försöker. Nu är det omkring 25 grader under dagen medan det sjunker till kanske 13/14 under natten. Fortfarande stor skillnad från Sverige, men det är så kallt här nu så jag fryser snart till is. När man har vant sig vid 40 grader är det sjukt kallt med 25!

Hur som helst. Jag och min kollega tyckte att det var alldeles för lite kunder i butiken idag och vi gjorde såklart allt för att locka in de snåla människorna. Vi förberedde en liten bricka med färska godsaker till våra kunder. Delvis för att få mer dricks, men det hjälpte inte mycket om jag ska vara ärlig. Människor är snåla! Fast, det är klart, jag brukar själv inte lämna dricks när jag är någonstans. Så vi får väl vara nöjda med det lilla vi får?


Något som jag märkte idag är att folk roffar åt sig som grisar. Det är ju meningen att man ska ta en fruktbit för att smaka, lixom. Men de flesta tar en, sen en till och bara en till + lite mer. Och sen en extra när man inte tittar. Gör ni också så? Tar ni så mycket ni kommer över när det är gratis eller tar ni med måtta? Gratis är gott, men det finns väl gränser?

Frill.

Testade på en ny frilla och trivdes ganska bra. Det enda jobbiga är håret som hänger ner på sidorna. Jag tycker det är otroligt snyggt med lite slarvigt uppsatt och hår som hänger ner, men det är ju så oerhört irriterande! Så jobbigt med hår som hänger och bara är ivägen hela tiden. De som känner mig kan nog hålla med om att det är rätt ovanligt att jag har utsläppt hår. Jag har allt som oftast håret i en knut mitt på huvudet så att det inte är i vägen. Då frågar ni er väl såklart varför jag har så långt hår om jag bara tycker det är i vägen.. och det har ni rätt i, en bra fråga. Det enkla svaret är att jag inte passar i annat än långt eller rakat, och man kan göra mer med långt hår. Sen är jag ganska nöjd med mina lockar också, dom passar till det mesta, eller allt.

Det passar sig till en snygg klänning vid utgång, men kan även vara snyggt till svarta jeans, t-shirt och skinnjacka. Eller bara hemma i en oversize-tröja med slitna mjukisar =)

Baby Shower.


Dagen har varit supertrevlig och alla var väldigt nöjda med maten. Min paj gjorde succé såklart och jag är nöjd. Daniel gjorde sitt bästa med att äta vanlig mat och smaka på buffén som serverades och det gick, men tog lång tid. Svårigheter med att öppna munnen och tugga + stygn gjorde det inte lätt för honom. Maten var hur god som helst och cupcakesarna var verkligen fina och goda! (orkade dock inte hela, lite mycket för dom var så stora).


Mina housemates hade även förberett med ett par lekar under dagen. Vi spelade "baby-lotto" som går ut på att alla stoppar 2$ i potten och sedan gissar på förlossningsdatum samt vikt på barnet, sedan vinner den som är närmast och vinsten är pengarna. Jag och Daniel har 2x chansen att vinna på det här, så jag håller tummarna. Sedan lekte vi "drawsome" vilket är att man ska rita det som står på en lapp och alla andra ska gissa.

De flesta gästerna stannade till kl. 16 ungefär medan ett par och deras lilla bebispojke var kvar tills för en stund sedan. Så jag har gått och burit omkring på en liten knodd. Mys. Man blir ju lite sugen, tills han börjar skrika. Nu ligger jag i sängen och ska sova, klockan är 12 om 10 minuter och jag ska upp och öppna på jobbet imorgon. Dags att nana kudden med Daniel och Dinki. Puss








Dress.

Jag kunde bara inte låta den stackars klänningen hänga kvar i affären och kanske hamna hos någon som inte uppskattar den till fullo. Den är helt underbar och jag dog lite när jag såg den. Varje gång jag tittar på den nu så blir livet lite lättare, det är en klänning som sprider solsken ♥ Alla tjejer vet vad jag menar när jag säger att klänningen gör mig lycklig. Jag kommer att inviga den idag på baby shower och räknar med att vara snyggast i huset. Den är bara helt underbar.

♥ Min nya kärlek ♥



Kalas&mat.

Idag ska vi ha baby shower här hemma eftersom min housemate är gravid. Hon har bara 5 veckor kvar till förlossning och vi ser fram emot bebisens ankomst. Då kan jag känna efter om det är något som kan vara intressant inom ett par år. Vi får se hur mycket den skriker och är jobbig ;P


Det kommer 20 gäster exklusive vi som bor i huset och det är mest deras gamla skolvänner. Maten blev mestadels klar igår då det blev en hel del förberedelser i köket. Det kommer serveras currykyckling, dumplings, friterat på asiatiskt vis och en massa mer mat + cocktails. Dessutom har det beställts special-cupcakes med baby shower-tema och jag gjort svensk paj. Mums! Jag ser verkligen fram emot all mat och har tagit dagen som en "fetto-dag" då jag får äta vad jag vill. Det går ju bara inte att gå miste om det här!


On the go.

Hej mina kära!
Jag vill be om ursäkt för att jag inte delade med mig av min dag igår, men det blev lite kaos. För det första stog det på mitt schema att jag började 7 på morgonen, så jag gick upp 05.30. Klädde mig i träningskläder och promenerade till jobbet (5km). När jag kommer till jobbet går jag in och byter om, kommer ut och möts av en förvånad kollega som undrar vad jag gör där när jag inte börjar förens 12? HelvetesjävlaskitF*N!!
@#¤$%&§#!!!!

Det som störde mig mest var att jag redan hade planerat kvällen då Daniel skulle opereras, så jag kunde helt plötsligt inte jobba mitt skift. Suger! Men, som tur är har jag världens bästa arbetskamrater så jag fick komma in kl. 11 och jobba 3 timmar. Sämre än de 6,5 timmarna som var planerade, men bättre än 0.

Och så en bild på trötta jag igår morse kl. 6

Efter jobbet åkte jag direkt till gymmet innan jag skulle hämta min lilla nyopererade bebis på sjukhuset. Körde rätt hårt och intensivt eftersom det blev ett kort pass, bara 30 minuter styrka och 13 minuter cross. Jag är nöjd nu, resultaten syns riktigt ordentligt. Jag kanske ska lägga upp lite före- och efterbilder snart så att ni får lite inspiration.

På väg till gymmet



Dagens kost.

Här kommer en snabb genomgång av dagens kaloriintag.

Frukost: 250kcal
  • Juice 400ml
  • Ett kex
Lunch: 250kcal
  • 300g Fruktsallad: Apelsin, päron, vattenmelon, ananas, blåbär
  • Juice 200ml

Mellanmål: 50kcal
  • Mango-frenzie 150ml
Middag: 400kcal
  • 100g Potatis
  • 170g Kyckling
  • 1dl sås (light)
  • 100g champinjoner

Dagens träning gick superduperdunder-bra! Powerwalk 9,3km = -588kcal + Crosstrainer 2,2km = -252kcal + Styrketräning 40min = -504kcal. Totalt = -1344kcal!



Elliptical & Weights.

Det går framåt med min träning. Jag känner att jag kommer mer och mer i form för varje dag som går och om det fortsätter att gå såhär bra kommer jag definitivt att nå mina mål! Vandringarna till och från jobbet går snabbare och jag varierar lite med att ta alternativa vägar för att liva upp det hela. Gymmet går bra nu, jag tar tag i det på riktigt än så länge den här veckan. Jag har följt mitt träningsschema och är allmänt nöjd med mig själv och tillvaron.

Jag var på gymmet i tisdags och körde crosstrainer och vikter. Tränade armar, ben och bröst och det gick superbra. Igår hade jag lite träningsvärk och skulle egentligen ha tränat, men jag var så trött efter jobbet att jag sköt på det till idag. Jag var lite rädd att jag även idag skulle skjuta på det men jag höll ut och genomförde min planering. Så idag var jag på gymmet och körde crosstrainer och vikter. Det blev armar, bröst och mage. Nu ligger jag med sån träningsvärk i brösten att det känns som de ska trilla av och armarna går knappt att lyfta. Ska bli spännande att se hur det funkar på jobbet imorgon.


Imorgon har jag tänkt att köra ett bodypump-pass efter jobbet. Jag börjar 07 imorgon och slutar 14, sen måste jag hämta upp min man som ska operera käften. Bodypump-passet går av stapeln runt 16.30 så det borde jag hinna med. Jag håller tummarna för att jag inte har för mycket träningsvärk bara.


Kiss på toastolen.

Något som jag tycker är otroligt vidrigt är när man kommer in på en toalett och det första man måste göra är att torka av toastolen för att föregående person har kissat överallt. Det hände mig idag, och jag höll på att spy! Nu var det en lite annorlunda scen då jag glömde att titta efter och satte mig rakt i någon annans "nummer 1". Gud vad äckligt! Så jag var ju tvungen att tvätta hela rumpan med tvål sen, noga.

Kan inte alla bara tänka på att pricka rätt, det finns ett hål ner i tossin för att man ska kissa I det, inte vid sidan av! Personligen tittar jag alltid efter om jag lämnar något oönskat efter mig när jag vart på publika tossis, det är rent toa-hyfs. Och jag tycker resten av männskligheten ska göra detsamma, för allas trevnad. Lämna toaletten som du själv vill hitta den.

I tossin, tack!



God morgon.

Det har varit en händelserik och störig morgon idag. Daniels telefon har ringt stup i kvarten sedan kvart i 8. Lite irriterande när jag har planerat att sova till kvart i 9. Fast på ett sätt är det ju rätt skönt att jag är helt klarvaken innan jag ens borde vara vaken, eftersom jag är så morgontrött.

Om ett par minuter ska jag resa mig från sängen och vandra iväg till jobbet. Och efter jobbet ska jag fasen släpa mig till gymmet! Jag känner att jag måste det idag, eftersom det inte blev något igår. Jag får nog be Daniel att han pushar mig så jag kommer iväg.

För er är det mitt i natten just nu och här är klockan 9. Det är lite tråkigt med tidsskillnaden måste jag säga. Jag kan ju nästan aldrig prata med vänner eller familj hemma i sverige eftersom att alla sover när jag går upp och under dagen jobbar jag hela tiden, sedan när jag går och lägger mig så slutar folk skola eller jobb. Det blir lixom att det krockar med annat hela tiden. Tråkigt. Men ikväll ska jag försöka hinna med att snacka med min bästa vän, hoppas hon har tid när jag har bara.


Dagens kost.

Jag hade sovmorgon idag, fick en timme extra av min manager, som sagt. Och det var så himla skönt, att kunna ligga kvar i sängen och mysa. Speciellt till skillnad från igår när jag gick upp klockan 5! Jag struntade i frukosten innan jobbet och när jag väl kom till jobbet blev det istället brunch runt 12.

Brunch: 160kcal
  • Juice 500ml: Vattenmelon, Äpple, Mintblad, Blåbär
Middag: 1000kcal
  • Tacos: tomat, gurka, köttfärs, majs, salsa + guacamole (hemmagjord)

Det som drog upp middagens kalori-innehåll var guacamolen, det är otroligt "onyttigt". Fast egentligen innehåller den bara avokado och gräddfil. Den är onyttig i form av kalorier och fett, men är snål på socker. Avokado är en väldigt kaloririk frukt så där drar det iväg, tyvärr. Dagens träning består av powerwalk 9,5km = -585kcal

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle dra till gymmet idag efter jobbet, men jag var så hungrig så det blev direkt hem för att laga mat och äta. Efter maten blev det lite sent och jag låg hellre i soffan med min man än att släpa mitt arsle till gymmet. Imorgon däremot, ska jag fasiken till gymmet. Jag bytte dag helt enkelt, från idag till imorgon.

Jag, 2010.



Stolt.

Jag fortsätter att hålla mig till mina planerade powerwalks fram och tillbaka till jobbet. Om jag ska vara helt ärlig är jag faktiskt lite stolt över att jag inte gett upp. Jag är en så sjukt morgontrött människa, men nu på senaste har det varit otroligt mycket lättare att stiga upp och jag ser faktiskt fram emot morgonpromenaderna. Så lätt var det att ändra vanor.

Jag bestämde mig en dag för att: "Nä, nu jävlar får det vara nog. Jag är inte nöjd med hur jag ser ut och jag kan inte fortsätta sitta och vänta på bättre tider". Så jag tog tag i mitt problem och började röra på mig mer, äta bättre och det hjälper. Jag både känner mig friskare och ser resultaten genom att min kropp blir mer fast och fit. Det är så otroligt skönt att känna att jag är på god väg mot mina mål. Vågen visar hittills inte så mycket skillnad, men det gör inget, för det syns.

Att vågen inte visar någon stor skillnad kan bero på flera saker. Till exempel att jag har gått ner i fett men fått starkare muskler från alla promenader. Och, som alla vet, väger muskler mer än fett. Vi får väl hålla tummarna för att jag om nån vecka börjar rasa i vikt när musklerna inte längre blir större medan fettet fortsätter rasa bort =)

Håll tummarna ni också!



Kalorier.

Det är egentligen skrämmande hur mycket kalorier det finns i allt man äter. Jag har blivit lite av besatt att hålla koll på innehållsförteckning på allt jag stoppar i mig och det är verkligen hemskt hur mycket skit vi stoppar i våra stackars kroppar! Varför måste allt vara så himla onyttigt? Kan inte matföretagen satsa på lite nyttigare innehåll i sina varor istället för att proppa allt fullt med socker och skit. Det är väldigt ofta nu för tiden som jag kan vara sugen på nånting, kolla igenom innehållet och sen istället bli äcklad av det jag egentligen älskar. Det är bara så sjukt att man verkligen stoppar i sig alla dessa kalorier, alla konstgjorda ämnen, färgämnen och allt socker! Uscha!

Jag önskar att fler kunde bli mer medvetna om vad de stoppar i sig. Jag vet att många inte tänker på att allt innehåller mer eller mindre socker och att det mesta man köper i affärer är fullt med färgämnen och E-ämnen. Var mer medveten och släng ett öga på innehållet. Är det verkligen värt att stoppa i sig nånting som ger dig mer energi än du gör av med under en hel dag??!

Det är klart att man inte ska överdriva, allt har sina gränser. Men man kan hålla sig till sötsaker under helgen om man nödvändigtvis måste äta sött (eller salt) varje vecka. Är det något du kan leva utan? Då är det verkligen bara att satsa på det. Jag personligen har ett enorm sötsug under mina "röda" veckor, och har haft det annars också. Det har, som tur är, minskat nu på senaste då jag äter mindre onyttiga saker och tänker på att dricka mycket vatten.


Om du har ett sug efter någonting, testa att först dricka vatten. Törst kan ibland visa sig som hunger och att dricka vatten istället för att ta något att äta är dels mycket nyttigare, och dels kan du bli av med en del av ditt sötsug. Vill du bli en tjockis om ett par år, eller vill du ha kontroll över din vikt och din kost? Risken är stor att du i framtiden får problem med vikten om du inte redan nu tar tag i vad du stoppar i dig och hur du motionerar.

Tänk framåt, planera redan nu!




Work.

Nu sticker jag ut på powerwalk till jobbet! Börjar 11 idag, fick en timmes sovmorgon av min manager då hon förutspått "lite kunder" under morgonen. Skönt, det behövdes verkligen efter gårdagens spring.

Hejs!


Dagens kost.

Eftersom det blev en så konstig dag så har jag ätit väldigt lite. Jag har haft fullt upp med jobb och mat har inte funnits i tankarna. Men en hel del träning blev det och jag borde ha ätit bättre för att det ska ge mer effekt. Idag ligger jag på kalori-minus. Det är lätt att vara efterklok.

Frukost: 200kcal
  • ½ muffin med äpple och kanel
Lunch: 200kcal
  • Resten av muffinsen
Mellanmål: 140kcal
  • En banan

Dagens träning är jag riktigt nöjd med och jag är stolt över att jag äntligen tog tag i gymmet! Det blev powerwalk 8,6km + crosstrainer 18min = -806kcal + styrketräning 1h. Och utöver det har det varit nästan 9 timmar springandes på jobbet. Nu är jag cptrött och går och nanar.

Jag känner mig riktigt pepp nu!



Aggressions-avlastning.

Det bästa som finns när man är riktigt sur eller irriterad är att gå ut på en powerwalk eller löparrunda. Jag lovar att det hjälper, lite i alla fall.Du blir förmodligen inte världens lyckligaste bara för att du springer av dig, men det hjälper mot den extra energin man får av att bli så där jävligt förbannad på något eller någon. Jag var precis ute på en sån lite runda, kände att jag var tvungen att skaka av mig argheten. Att promenera eller springa får mig alltid på bättre humör, det släpper ut det jobbiga och lämnar kvar lite av en frid, vilket är skönt. Sen, när man kommer hem, kan man ta tag i det som gjorde en arg på ett bättre sätt. Eller låta bli, om man föredrar det.

Min runda blev ungefär 4km och tog 45 minuter. Jag önskar jag hade kunnat gå snabbare, men jag glömde ta på mig en bh så det gick inte, tyvärr.

Så här fint var det när vi promenerade längs stranden i Dongara.




Full rulle.

Idag har det verkligen varit full rulle hela dagen lång. Jag började jobbet kl. 06.30 på en av de andra juice-barerna som vi tillhör. I och med det var jag tvungen att gå upp kl. 5 (!) imorse för att kunna ta min dagliga powerwalk till jobbet och vara i tid. Det kändes riktigt segt när klockan ringde och jag ville egentligen bara somna om och glömma jobbet. Men, jag tvingade mig upp och vandrade iväg runt halv 6 och det kändes faktiskt lättare än jag trodde. Dessutom pratade jag i mobilen med min underbara vän Ellis (hemma i sverige) hela vägen, så vägen kändes mycket snabbare än vanligt. Synd bara att det är så svinigt dyrt att ringa hem!!

Att arbeta i den här andra baren var kul, lite omväxling. Plus att det är mycket fler kunder som besöker den baren än hos min vanliga, så tiden flög iväg. Och rätt som det var hade jag jobbat 8h45min utan rast. Vanligtvis blir jag tillsagd när jag ska ta rast och det kändes lite pinigt att behöva tjata om det när jag aldrig har jobbat med människorna förut. Men den positiva sidan är ju att det blir mer lön! NICE!

Nu ligger jag i soffan och är helt slut i rutan. Jag tror att min hjärna har checkat ut för dagen och det känns lite som mos i skallen faktiskt. Hoppas det läker tills imorgon då en ny spännande arbetsdag väntar. Ny dag, Nya tag som man säger. Hörs.

Trött och nyduschad.




Dagens kost.

Tidsinstället inlägg.

Just nu ligger jag och min migrän och sussar sött i sängen och dregglar på kudden. Jag kommer att gå upp innan klockan hinner bli 23 för er. Jag ångrar nästan liite att jag tog det där extra passet imorgon, men så tänker jag på de extra cash jag kommer få om 2 veckor och då känns det inte fullt lika jobbigt längre, bara nästan.

Idag har jag varit hur duktig som helst med både kost och träning, precis som igår! Jag ska fasiken hålla i det goda tempot och kosthållningen hela veckan ut nu. Jag har inte hunnit fixa någon "veckans utmaning" ännu, får se om jag kommer på någon till imorgon. Annars tar jag det nästa vecka istället. Tyvärr blev förra veckans utmaning ingen höjdare och jag var lite för optimistisk med vad jag själv klarar av när jag är på semester. Men, då vet jag tills nästa gång!

Nu, till ämnet. Redogörandet för dagens kost och träning följer nedan:

Frukost: 200kcal
  • Müsli-smoothie (receptet finner ni här)
Lunch: 400kcal
  • Kycklingwrap
  • Citronjuice 300ml


Mellanmål: 45kcal
  • 2 skivor ananas
  • 10 frysta hallon
Middag: 400kcal
  • Pasta
  • Köttfärsås

Tyvärr gick inte mycket av middagen ner eftersom migrän-fan fick illamåendet att slå till. Bajs.

Som sagt har jag varit superduktig idag och dagens träning blev 12,5km powerwalk = -740kcal
Jag hade från början inte tänkt ta den långa vägen hem, men min kollega från jobbet skulle också gå hem och hon bor längs vägen hem till mig (om jag tar den långa vägen). Vad gör man inte för sällskaps skull?


Migrän.

Nu ligger jag i sängen med migrän och illamående. Det är så himla typiskt med migrän, ska ni veta. Att det smäller till i huvudet och sen kan jag inte ens öppna ögonen utan att det känns som tusen skott i pannan. Helt sjukt att det kan göra så ont att man mår illa och kräks. Ni undrar säkert hur jag kan sitta här och skriva om mitt onda huvud då jag inte ens kan öppna ögonen? Jag står emot värken för er, mina kära läsare, och tar smärtan för att kunna uppdatera! Men nu måste jag fortsätta blunda och dö lite i sängen, jag ska nämligen upp kl. 5 imorgon. Jag fick äran att ta ett extra pass på min egentliga lediga dag. Vad passar bättre än migrän en sådan kväll? God natt.
Jag känner mig som den här krabaten just nu och hade helst velat hugga av mig huvudet för det gör så ont.

(Bild från google.)



Pictures.

Under veckan som passerat så åkte jag och Daniel runt lite här i Australien. Vi tog en tripp norrut och upptäckte landskapet, vilket var helt underbart. Just för att det var så underbart och fint, vill jag dela med mig av lite bilder till er. Bilderna är mest på lanskapet då jag tror att det är mer intressant för er, snarare än bilder på mig och Daniel när vi sitter i bilen, eller vad tycker ni?

Kusten vid Kalbarri

Kalbarri National Park



Natures Window i Kalbarri National Park


Hawk Head i Kalbarri National Park


Jetty i Monkey Mia


Shell Beach vid Shark Bay


Stranden i Jurien Bay

Sandboarding i Lancelin


Frukost-tips.

De flesta håller väl med om att frukost är jätteviktigt för att man ska orka under dagen. Jag tycker personligen inte om frukost då jag mår väldigt illa på morgonen. Därför är det perfekt för mig att promenera till jobbet och sedan ta en juice eller nån frukt. Jag äter oftast ingen "ordentlig" frukost, utan det blir på helgen eller de dagar jag är ledig som jag lyxar till det med havregrynsgröt eller pannkakor =)

Men, jag tänkte ge er ett tips på en perfekt frukost, även för de som inte kan äta direkt på morgonen. Nämligen en smoothie som är lite mer mättande och passar utmärkt som start på dagen!

  • 100g müsli
  • 200ml mjölk
  • 50g fryst yoghurt
  • 100g frysta hallon
  • en skvätt honung
  • Krossad is
Mixa allt till smoothie-konsistens och KLART! Det går hur fort som helst att fixa, alla har tid med en smoothie på morgonen. Titta på mig, jag har till och med tid att blogga nu när jag ska gå till jobbet om 5 minuter!
Hoppas ni njuter ordentligt av mina härliga recept! Ha en bra dag!!

Motivation.

Att motivera sig själv i sin träning är superviktigt. Det gäller att inte tröttna och att se de små stegen framåt som man faktiskt gör, trots att det kanske inte syns på vågen eller i spegeln. Något som jag brukar göra är att jag på morgonen går igenom den träning som jag vill utföra under dagen. Det kan vara att jag ska ta en längre runda hem från jobbet eller att jag ska gå en extra promenad under dagen. När jag sedan har bestämt mig för vad det är jag ska göra under dagen, gör jag allt för att hålla mig till planen.

Det gäller att inte ge efter för lathet eller frestelser, vilket är så otroligt lätt. Det gäller att verkligen hålla sig till sin egen plan och inte fuska. Det viktigaste av allt är att inte sätta för höga krav på dig själv då det gör det omöjligt för dig att hålla dig till planen. Sätt upp ett mål som du vet att du kommer klara av. Sätt upp små mål under dagen som motiverar dig.

Exempel på små "varje-dag-mål":
  • Ät inte kakan som serveras på fikat
  • Gå en promenad under lunchen/efter jobbet
  • Gå eller ta cykeln till affären, istället för bilen
  • Skippa såsen till maten
  • Ta ett extra varv runt kvarteret med hunden på morgonen
  • Öka takten när du är ute och promenerar
  • Gå 1km längre varje vecka på dina powerwalks
Det finns så mycket man kan ändra på i vardagen, små saker, som gör stor skillnad i längden. Tänk framåt, hur vill du se ut om 2, 5 eller 10 år? Att träna stärker både insidan och utsidan, du får så mycket tillbaka av att bara röra på dig liite mer om dagen eller skippa de onyttiga sakerna i kosten!

Träna och ät rätt för att bli nöjd med dig själv!


Dagens kost.

Idag har jag varit duktig och hållt mig till juice och sallad, istället för burkmat och pizza som det har blivit den senaste veckan. Jag har dessutom motionerat hela 12,5km!!!

Frukost: 150kcal
  • Juice 400ml: Äpple, citron, ananas
Lunch: 250kcal
  • Juice 600ml: Morot, apelsin, citron, selleri
Mellanmål: 60kcal
  • ½ päron
  • 1 äpple
Middag: 550kcal
  • 200g kyckling
  • 25g ost
  • Sallad, tomat, gurka, gullök
  • 1 ägg
Träningen är jag riktigt stolt över idag, måste jag säga. Jag tog en powerwalk till jobbet, den vanliga rundan längs floden och upp till stan. Hem tog jag också en powerwalk, men den här gången gick jag den långa vägen. Förbi stan till andra bron och runt hela floden. Det är 4,5km längre än vad jag brukar gå och det tog ungefär 40 minuter längre att ta sig hem. Powerwalk 12,5km = -800kcal.





Sleepy time.

Hinner inte skriva mycket nu för jag ska precis gå och lägga mig för jag jobbar tiiiidigt imorgon. Tänkte bara säga att jag lever och har inte glömt bort er =) Jag har bara haft lite krångel med mottagning under roadtrip norrut. Nu är jag hemma igen och kommer uppdatera så fort jag får en chans.

Idag när vi kom hem orkade vi inte laga mat så det blev pizza, hoppsan! Men jag har rört på mig mycket nu när vi vart ute och rest, sprungit i sanddynor och vandrat. Tyvärr har jag inte hållit mig till 8km om dagen, så där sprack min utmaning för mig. Men jäklar, nu ska jag ta tag i livet och se till att träna och hålla mig till nyttig mat!

Sandboarding i Lancelin




Walkaway.

Något som jag tyckte var supercoolt på vägen upp till Kalbarri och Monkey Mia, det var när vi hittade ett ställe som hette "Walkaway". Haha!

Det är ju hur häftigt som helst: "Walkaway" = walk away!

Som att dom inte vill ha några besökare, utan man ska ge sig iväg.
Hur som helst, jag praktiskt taget tvingade Daniel att köra en omväg för att få en bild med skylten eftersom den var så cool.

Jag tycker bilden blev häftig. Mest för att jag walkar away.



Dagens kost.

Dagen har spenderats på stranden vid Monkey Mia ute på Australiens västra kust. Det har varit omkring 40grader varmt i skuggan och strålande sol hela dagen, helt underbart. Vi har badat, träffat delfiner, tittat på plattfiskar, träffat en jättesöt sköldpadda, blivit jagade av emuer och mycket mer! Jag lovar att berätta mer när jag kommer hem för just nu har jag bara mobilens internet och det tar sån tid att lägga utt bilder!
Här kommer istället dagens kost, det blev 2 glassar för mycket idag.. men vi har rört på oss!Fast inte tillräckligt..

Frukost: 150kcal
  • Havregrynsgröt
Mellanmål: 320kcal
  • Glass
Lunch: 600kcal
  • 2 mackor med ost och skinka
  • ½ apelsin
Mellanmål: 320kcal
  • Glass
Middag: 600kcal
  • Ost med chips (förrätt)
  • Pasta med köttbullar (på burk)
  • ½ tomat

Dagens träning innebär Hike 2,5km = -300kcal
Tyvärr har jag ju nu redan andra dagen lyckats sabba min utmaning, men jag tar igen det imorgon. Då har vi tänkt hyra kajak och paddla i 6 timmar.


Haj.


Ser ni hajen på bilden??!!!
Det är en fågel.



Mango Smoothie.

Jag vill dela med mig av alla goda recept som jag lär mig på mitt jobb. De är något omgjorda så egentligen är det mina helt egna. Jag byter ut allt det onyttiga i de recept som finns, och ersätter med nyttigare alternativ. Det är alltid roligare att experimentera själv istället för att göra enligt de recept som finns, tycker jag.

  • 1 hel mango
  • 2,5dl lättmjölk
  • 1 skvätt honung
  • 2dl is
  • 1dl lättyoghurt
Släng ner allting i mixern (efter att du tagit bort kärnan på mangon!!) och blanda väl. Tillsätt eventuellt annan frukt, som banan eller jordgubb. Häll upp i ett snyggt glas och drick med sugrör. Underbart gott, eller hur!?

Dålig mottagning.

Tyvärr är det så himla dålig mottagning utanför städerna här i Australien. För det mesta finns det ingen alls och har man tur finns det på campingarna. Som tur är hamnade vi igår på ett ställe där det fanns mycket bra internetmottagning för att vara på "landet". Så det här är ett tidsinställt inlägg för att ni inte ska tröttna på mig då jag inte kan uppdatera.

Jag och Daniel är som sagt ute på en liten roadtrip under veckan. Därav kan jag inte blogga regelbundet på ett normalt sätt, utan får ställa in lite inlägg som ni kan följa. Sedan kommer jag självklart att uppdatera er om resan när jag kommer hem, samt visa en massa fina bilder!

Vi kommer att besöka (förutom Kalbarri, där vi är nu) Denham, Shark Bay, Monkey Mia och på tillbakavägen Jurien Bay. Alla de här ställena är superfina och vi har hört att det ska vara intressant att se.

Hälsningar från oss!

Veckans utmaning.

Hädanefter kommer jag under de flesta veckor att sätta upp en liten utmaning som jag ska klara av. Den första utmaningen gäller från idag fram till och med söndag. Jag ska helt enkelt fortsätta att hålla mig aktiv trots att jag är på semester, och inte låta mig själv sönderfalla bara för att jag är ledig. Jag tycker att det är viktigt, att man fortsätter att varje dag hålla tankarna på sitt mål. En vecka utan träning gör så himla mycket, och det har jag inte råd med. Första veckans utmaning:
Det är bara, för er som vill, att hänga på mina utmaningar. Det gör er gott att alltid, varje dag, röra lite extra på er. Så kör på 8km varje dag som mål, och bli förvånad över hur kul det faktiskt är att röra på sig!
Skriv gärna i kommentarsfältet hur det gick för dig med veckans utmaning!

Road kill.

Vägen hit till Kalbarri var ganska händelselös då det ligger rakt ut i ödemarken. Lite titt som tätt såg man en skymt av havet, men mest var det bara öde. Något man såg gott om däremot, var påkörda kängurur. Jag fick lite ont i hjärtat varje gång vi körde förbi en känguru längs vägen. De är så stora och majestätiska, att se dom ligga livlösa längs vägen är verkligen sorgligt. Det beror främst på att människor kör på natten och att vägarna inte är upplysta alls. Det är på kvällen och natten som kängururna är aktiva eftersom det är för varmt på dagen. Då springer (läs hoppar) dom gärna över vägarna och så PANG, är det kört.

Kangaroo Crossing.


Kalbarri.

Nu är vi i Kalbarri och jag har inte haft mottagning förens nu. Och tyvärr hade jag inte tid igår att lägga in några inlägg tills idag.

Vi har tagit in på en Caravan Park (camping) som ligger längs kusten i Kalbarri. Här är så underbart fint, men stora klippor som stupar rätt ner i havet, vackra stränder omgärdade av stora bergsväggar och turkosblått hav så långt ögat kan nå. Imorgon lämnar vi campingen tidigt för att besöka en national park här i närheten och sedan åker vi vidare till ett ställe som heter Monkey Mia, där vi ska bo i 3 dagar och titta på delfiner och snorkla.

Lite bilder från dagens resa








Fettförbrännare.

De fettförbränningspiller som finns att tillgå idag är oftast helt ofarliga kosttillskott. Det beror såklart på om man är överkänslig mot innehållet. De flesta innehåller bland annat grönt te-extrakt och peppar vilket hjälper till att höja förbränningen. Det kosttillskott som jag tar just nu har jag köpt i en fitnessbutik här i Perth och jag vet inte om det finns i Sverige. Jag brukar inte ta de här kosttillskotten mer än en-två veckor på raken. Sedan tar jag uppehåll i ungefär en vecka och börjar om. Detta är för att jag är väldigt rädd för att det ska bli några biverkningar som till exempel migrän eller annat. Jag har nämligen väldigt lätt att få just migrän och det är ingen trevlig upplevelse.

Det här är mitt kosttillskott.
Jag använder mig av kosttillskott för att få en lite push på vägen och för att orka mer på gymmet samt med mina powerwalks. Jag tycker personligen att det fungerar och att man känner sig piggare och orkar mer.

Mumsigt.

Mumsigt värre att komma hem till världens godaste kycklingsallad och en ännu godare "tårta"! Jag har verkligen världens bästa kock till pojkvän. Nu ligger jag i soffan och spricker snart, men vem syndar inte lite på födelsedagen? Jag lovar er att nästa vecka blir det mer koll på. Ingen dagens kost idag inte, jag har inte ens vågat räkna på hur mycket onyttigt jag har ätit idag. Uscha.

Banan-Cheesecake med Oreo-botten + chokladsås.

Mmmm, jag dör lite bara av att tänka på den ♥

Nu ska jag precis gå och lägga mig. Jag och Daniel har packat klart allting inför vår resa imorgon. Vi kommer att bila norrut och slutdestinationen är Monkey Mia. På vägen dit kommer vi även att stanna en natt i en stad som heter Kalbarri. Där finns en jättestor nationalpark som vi ska besöka, och även en massa fina stränder. Jag kommer att ta med mig datorn och hoppas på att det finns mottagning för internet under resan. Jag kommer även att lägga in lite tidsinställda inlägg nu utifall att det inte finns något sätt att uppdatera när jag är "on the road".


Kings Park.

På vägen till affären tidigare idag åkte vi en liten omväg för att titta på utsikten från Kings Park. Kings Park är en enorm park som ligger upphöjd, väster om Perth city. Från parken ser man ut över staden och Swan River, det är så fint. Om man åker dit på eftermiddagen/kvällen kan man sitta och fika med utsikt över staden som tänds upp när det blir mörkt. Man får en så underlig känsla av att man är så himla liten, jämfört med staden, alla höga hus och den enorma floden som rinner rakt igenom Perth.

By Day


By Skymning


By Night



Födelsedagsfrukost.

Jag har tyvärr inte kunnat uppdatera förens nu eftersom jag varit på jobbet hela dagen och sen var och handlade inför vår semesterresa imorgon. Vi ska åka ca 800km norrut, så jag har tagit ledigt en vecka. Kul!

Hur som helst, Daniel lagade födelsedagsfrukost till mig imorse! Plättar med sirap som jag förutsåg, och det var så gott. Tänk att få ha en dag om året då man får bestämma precis allt. Vad man ska äta, vad man ska göra på fritiden och till och med att man vill ha frukost på sängen (och partnern gör det faktiskt gladeligen!) Helt Underbart!

MUMS!

Tur man har världens bästa älskling ♥♥♥



Form.

Ni undrar säkert hur det går med mina mål? Mitt delmål är ju inget man når av att vara lat och ligga på soffan. Jag har faktiskt promenerat hela veckan till jobbet, de dagar jag har jobbat. Var ledig i torsdags och fredags och då blev det, ärligt talat, inte mycket röra på sig. Även idag tog jag en powerwalk till jobbet och jag sänker tiden med några sekunder nästan varje gång. Jag fortsätter köra på och kommer under de närmsta veckorna (läs veckan) ta tag i mitt kostschema och köra stenhårt på att nå mitt delmål.




Jag kommer dessutom att utöka min träning med att gå till gymmet så ofta som jag hinner. Vilket innebär att jag måste göra ett träningsschema för att hålla koll. Mer om det en annan dag. Nu sover jag redan och det borde ni också göra <3

Dagens kost.

Under dagen har jag mått lite halvdåligt. Daniel har nog smittat mig med sin förkylning för jag har känt mig lite febrig. Får hoppas att det känns bättre imorgon när jag vaknar, jag är nämligen in charge på jobbet imorgon. Dagens kost såg ut som sådan;

Frukost: 190kcal
  • Revitalizer 500ml: Flax seed oil, Echinacea, Guarana, Protein.
Mellanmål: 100kcal
  • Färskpressad Juice 200ml: äpple, citron, selleri
Lunch: 450kcal
  • Färskpressad Juice 300ml: citron, selleri, is
  • Varm macka
Mellanmål: 150kcal
  • Fruit Frenzie 200ml
Middag: 550kcal
  • 25g soyabönor
  • 100g ris
  • 80g kyckling
  • stekta grönsaker
Idag gick jag till jobbet och som vanligt blir det en powerwalk 4,2km = -270kcal



Förresten!! Under kvällen har det varit en massa fyrverkerier så hela himlen har lysts upp i olika färger och former. Självklart var det för att fira in min födelsedag imorgon!



Ny frisyr.

Jag har funderat på att klippa mig ett tag nu, men inte fått tummen ur och gjort nått åt min längtan efter ett vackert hår. Jag satt och surfade runt efter lite inspiration och kom över ett par riktigt coola frisyrer. Vad tycker ni? Ska jag slå till?

Artisten bakom de här unika frisyrerna (eller "Hair Hats" som hon kallar det) är en japansk designer som heter Nagi Noda.

Gott&Nyttigt.

Jag introducerar en ny kategori; Gott&Nyttigt. I den här kategorin kommer jag att dela med mig av goda, hälsosamma och enkla recept som inte innehåller onödigt med kalorier och socker. Idag får ni ett supergott och nyttigt recept på hallon-frenzie. (Det är som en hallon-smoothie, fast utan mjölk och glass/yoghurt.)
För att göra frenzien så nyttig som möjligt och hålla sig till angivet kaloriantal krävs det att du väljer en juice och fruktpuré utan extra tillsatt socker. Bären bör även vara färskt frysta, dvs utan tillsatt socker.

Kcal: ca 200kcal/500ml
  • 210 ml äpplejuice
  • 45g fruktpuré i valfri smak
  • 100g frysta/färska hallon
  • 1-2dl krossad is

Häll ner allt i din mixer och kör på mellan/hög effekt tills det "rullar" runt mjukt och har en jämt kant upptill. Om du älskar hallon kan du byta ut lite av isen till mer hallon för mer smak.  Du kan även byta ut hallon mot blåbär, jordgubbar eller andra frysta bär. Eller varför inte blanda lite av varje?


Bild från google



Dagens kost.

Dagens kost består till största delen av megastor svensk buffé som jag skrev om innan. Det var så gott, men jag försökte att inte föräta mig och spricka. Man har ju figuren att tänka på. Nästa vecka blir det att träna igen allt jag har ätit!

Brunch: 500kcal
  • 100g lax
  • sallad
  • ½ tomat
  • 20g gurka
  • 10g fetaost
  • 1 glas cola zero
  • 1 ägg

Middag: ∞ kcal (åt bara lite av varje, man måste ju få plats med allt!)
  • Lammstek
  • Rostbiff
  • Potatis
  • Blomkålsgratäng
  • Skinka
  • Korv
  • Sallad
  • Ostron
  • Sill
  • Chokladtårta
  • Chokladmousse
Mellanmål: 40kcal
  • ½ apelsin
Dagens träning är obefintlig. Tyvärr.

Kaloribomb.

Här är lite bilder på den underbara maten som Miss Mauds smörgåsbord erbjuder. Jag har faktiskt inte vågat räkna på hur många kalorier jag stoppade i mig när vi åt ute, men det var säker över 1500. Så jag kör på en nyttig vecka nästa vecka då jag och Daniel ska iväg på roadtrip! Kommer även starta en ny kategori vid namn "Veckans utmaning" nu på söndag. Så varje vecka kommer en ny utmaning, och den kan ni hänga med på =)

Så här ser själva smörgåsbordet ut. Det är buffé, så man får ta om hur många gånger man vill och äta tills man spricker!

Smörgåsbord ♥

Ostron ♥

Kräftor ♥
Ost & Frukt ♥


Desert ♥

Cirkus.

Nu har jag och Daniel precis kommit hem från cirkusen. Stackars Daniel har dragit på sig en förkylning och ligger i sängen med snuva och nysningar. Jag hoppas verkligen att jag inte blir smittad för jag har jobb att utföra! Bjuder på en liten bildbomb från cirkus:





Det var superkul och jag kände mig som ett barn igen. Undrar hur det känns att flyga uppe i luften så högt, jag som är så höjdrädd.

Miss Maud.

Årets långfredag är här! Nu är det påsk, vilket även innebär min födelsedag =) Så ikväll ska jag och Daniel äta födelsedagsmiddag på en svensk restaurang här i Perth, som heter Miss Maud. De har buffé 365 dagar om året, öppet jämt med andra ord. Vi har varit där en gång tidigare och det är verkligen värt pengarna! Det är en ganska dyr restaurang, men buffén innehåller verkligen allt. De har seafood, svenska hemmagjorda köttbullar, sill, kött, svenska bakelser, paj och en massa annat smått och gott. Jag ska ta massa bilder och lägga upp imorgon!



Sedan efter middagen ska vi på Cirkus med ett par vänner. Det kommer bli så himla kul! Jag har inte varit på Cirkus sedan jag var typ 10år. Och dom har verkligen allt, trampolinhoppare, djur, clowner, allt annat möjligt.



H&M.

Just nu sitter jag med näsan i studier. Skriver en inlämningsrapport i affärsengelska om financiell sammanfattning. Så jag sitter och studerar H&Ms årsredovisningar till och med 10 år sedan, för att få en bra blick över deras trender. Det är roligare än det låter, jag lovar.

Man blir ju inte lite sugen på att shoppa när alla kläder finns så nära, men ändå så långt borta. H&M har inte ännu öppnat några butiker i Australien, och inte heller deras internetshop sträcker sig till Australiens marknader. Så jag får helt enkelt sitta här och dreggla, eller ge mig ut på stan senare och strosa i andra butiker.


Bilden är tagen från google.




Bubble-tea.

Jag har varit lite syndig idag också, men jag kunde helt enkelt inte säga nej då mina housemates frågade om jag ville följa med och dricka "bubble-tea". Jag hade faktiskt ingen aning om vad det var när jag åkte med, jag trodde det var vanligt te med kolsyra. Men det visade sig vara fel. Ni undrar säkert vad det var för något?

"Bubble-tea" är en asiatisk specialitet, enligt mina housemates, och den serveras som en kall dryck. Man kan välja mellan hur många olika smaker som helst och det är smaksatt mjöl blandat med te. "Bubblorna" är små kulor av gelé som man tillsätter i drycken och sedan dricker man den med sugrör och suger samtidigt upp de små kulorna. Man kan även välja andra toppings, till exempel jellyrör med olika smaker.

Jag valde en som hade ananassmak. Den var helt okej, men lite för söt för min smak så nästa gång tar jag en som är lite mer sur.

"Bubble-tea" - lite finare bild.

Det här är en dryck som är ganska onyttig och ingenting jag kommer dricka ofta då jag är på strikt träningsschema. Men så länge det bara händer någon gång ibland så kan man unna sig något litet och gott.




Dagens kost.

Idag har jag varit liite onyttig nu på kvällskvisten, som ni kan se i mitt kostschema. För övrigt har dagens mat varit ganska kaloririk, tyvärr. Men jag har rört på mig hela dagen så jag hoppas på att det inte gör allt för mycket. Ska se till att äta nyttigt imorgon fram till kvällens alkohol.

Frukost: 190kcal
  • Revitalizer "Pick me Up": Flaxseed oil, Echinacea, Guarana och Protein.
Lunch: 450kcal
  • Kycklingwrap med sallad
Mellanmål: 150kcal
  • Citron- och sellerijuice, 300ml
Middag: 700kcal
  • 100g lax
  • 180g potatis
  • 1,5dl sås
  • 1 Majskolv
  • Lite sallad
Mellanmål: 300kcal
  • "Bubble-tea"

Dagens träning blev som vanligt Powerwalk 8,8km (till och från jobbet) = -555kcal



Nyttig Juice.

Jag tänkte ge er ett tips på en juice som är jättegod och supernyttigt. Det är min nya favorit juice och jag har gjort den till mellanmål idag. Det blir en återkommande favorit! Den är superenkel att göra och har bara tre ingredienser;
  • 4-7st skalade citroner (färskpressade)
  • 2-4 selleristjälkar (färskpressade)
  • krossad is

Allt du behöver är en juicepress för att göra juice av citronerna och sellerin, och en mixer om du vill mixa det med is. Pressa först frukt och grönt i juicepressen och häll sedan juicen över krossad is eller mixa ihop allting till önskad konsistens. (Mer is = fastare konsistens)

Man kan även göra olika varianter, till exempel tillsätta äpple eller apelsin för en mer söt smak. Man kan även mixa det tillsammans med fruktpuré och/eller frusen frukt för att få det till en mer smoothie-liknande drink.


Wheatgrass-shot.

Någonting som är otroligt nyttigt för kroppen är wheatgrass (vetegräs). Man kan köpa det som juice eller i pulverform. På jobbet har vi det färskt och pressar det som shots eller blandat med juice till kunder. Det växer otroligt snabbt och är redo för att klippas ner igen efter bara 3-4dagar. När jag kommer hem till Sverige igen tänker jag köpa mig en liten vetegräs-planta att ha hemma.

Så här ser det ut.

Vad är vetegräs? - Vetegräs är veteplantans tidiga stadie, innan det har vuxit upp och blivit vete. När man använder det som en antioxidantisk shot/tillskott klipper man av vetegräset när det hunnit växa ungefär 20cm.

Varför är det nyttigt? - Vetegräs innehåller vitaminer, aminosyror, mineraler, enzymer och klorofyll, som är bra för kroppen. Det innehåller bland annat Vitamin B12 som är viktig för hjärnan och nervsystemet, men även för ämnesomsättningen i kroppen. Det sägs att vetegräs ger kroppen en detox-boost då det innehåller mycket antioxidanter. Klorofyllet i vetegräs sänker kolesterolhalten och stärker även immunförsvaret.'

Hur smakar det? - Det är väldigt svårt att beskriva smaken på vetegräs då det har en väldigt speciell smak. Det smakar sött fast ändå lite bittert, starkt fast ändå inte. Den närmaste beskrivningen jag kan ge är att det smakar lite som nyklippt gräs luktar, blandat med lakrits. Det är inte så farligt som det låter, det smakar faktiskt helt okej.



Fettförbränning.

Fettförbränning = hur mycket du äter - hur mycket energi du gör av med.

För att gå ner i vikt måste två faktorer vara i balans; hur mycket man äter och hur mycket energi man gör av med. Om du äter mer än vad din kropp hinner göra av med på en dag kommer du förmodligen märka att vikten står stilla eller sakta börjar öka. För att gå ner i vikt måste man alltså se till att kroppen förbränner den energi man stoppar i sig. Det här behöver inte alls vara så svårt eller jobbigt som det låter.

Vem vill inte ha lika tight kropp som de här tjejerna?!

Några enkla tips till dig som vill bränna lite fett och få en tightare kropp:
  • Ät mindre och fler måltider.
Försäk äta mindre och fler måltider under dagen, gärna på regelbundna tider. Att äta på regelbundna tider håller blodsockernivån jämn och håller därmed sötsuget borta. Det håller även igång förbränningen under hela dagen och ökar på så sätt fettförbränningen.
  • Minska på kolhydraterna och ät mer protein.
Kolhydrater innehåller mer tomma kalorier än vad fett och protein gör. En kost som till större delen baseras på kolhydrater ger ofta kroppen mycket energi som den inte kan förbruka. En kost som består av mycket fett och protein mättar mer och gör att du inte behöver äta lika mycket.
  • Försök ligga på ett dagligt underskott av ca 500kcal.
Ett kilo kroppsfett motsvarar ungefär 7000kcal. Det innebär att om du ligger på ett underskott av 500kcal per dag minskar kroppsfettet med 0,5kg per vecka!
  • Gå morgonpromenader.
Under natten är kroppen satt på viloläge och förbränningen är låg. Det gör att kroppen fortfarande har energi kvar från kvällsmaten när du vaknar på morgonen. För att effektivt bränna mer fett, kan du gå en promenad innan frukost varje morgon och bli av med den energi som finns lagrad från gårdagen.
  • Komplettera fettförbränningen med styrketräning.
Mer muskler betyder bättre förbränning. Musklerceller är aktiva även när de inte arbetar, vilket innebär att om du har mer muskler ökar förbränningen automatiskt.



Tänk på att en hälsosammare livsstil bygger på långsiktiga förändringar i dina mat- och motionsvanor. En snabb och kortvarig förändring, i form av svält, kan däremot förstöra dina framtida försök till att gå ner i vikt.
Träning för mig är att investera i framtiden. Jag vet att om jag tränar regelbundet under lång sikt, kommer jag att må bättre och ha en snyggare kropp när jag blir äldre!

Ps. Det här är ett tidsinställt inlägg eftersom klockan är natt i Australien nu. Enjoy!

Dagens kost.

Idag har jag ju som sagt syndat lite, men förhoppningsvis vägs det upp av min nästintill obefintliga lunch. Jag kände mig ganska stressad på jobbet idag, och jag kan inte äta när jag är stressad. Nu tänkte jag gå och lägga mig i sängen och skissa lite medan Daniel pluggar, och vänta på att han också ska bli redo för sängen. Men innan jag lägger mig får ni dagens kost:

Frukost: 190kcal
  • Pick me Up (revitalizer) 500ml (med vitamin C, Flax seed oil, Guarana, Echinacea)
Mellanmål: 100kcal
  • Färskpressad citron 200ml
Lunch: 22,5kcal
  • Morot 50g
Middag: ca. 770kcal
  • 200g kött 300
  • 200g pommes frites
  • 10g majonäs
  • 20g bbq-sås
Dagens träning består av Powerwalk 8,8km (till och från jobbet) = -555kcal

Bjuder på en bild på min älskling och jag

5$ Steak.

Jag har syndat lite. Daniel tog med mig ut på restaurang ikväll och vi hade det jättemysigt. Vi gick till ett närliggande hotell som heter Broken Hill, dom har nämligen steak för 5$ på tisdagar. (1$ ≈ 7kr) Och man kan ju inte äta steak utan pommes frites, och majonäs. Jag får helt enkelt hålla nere intaget imorgon.

Den här veckan kommer förmodligen inte bli den nyttigaste. Jag fyller 23 på söndag, vilket innebär:
  • Födelsedagsfest på torsdag + alkohol och utgång.
  • Födelsedagsmiddag på Miss Maud på fredag. (Svensk gourmet buffé)
  • PÅSK!
  • Födelsedagsfrukost på sängen på söndag. (Plättar med sirap)
Kvällens klädval

Nästa inköp: Systemkamera!



OMG.

Jag hade Julia Roberts som kund idag!!!
Okej, det var inte hon. Men det var en tjej som var så sjukt lik henne så det är inte sant. Såg precis ut som en ung Julia Roberts. Likadana läppar, hennes hårfärg, samma form på ögonen och liknande kroppsform! Synd att jag inte tog en bild på henne, men hon såg ut precis såhär:

Jag erkänner, jag är ett fan.


Delmål 1.

Jag har skrivit tidigare om hur viktigt det är att ha delmål med sin träning, så att man ser resultat under resans gång. DET hjälper också mot att inte tappa motivationen och strunta i allt. Vad jag däremot inte skrivit om, är mina egna delmål. Det kan ju faktiskt också inspirera er. Fick en kommentar om just mina mål, och här kommer det första:

Delmål 1:
Till den 1 maj ska vågen visa en konstant vikt på 56.5kg. Rumpan ska vara mer fast och "uppåt" plus att låren ska helst vara lite fastare.


Jag i lördags.

Tillägg: Just nu står vikten ganska stadigt på 58kg.

Dagens kost.

Frukost: 100kcal
  • Färskpressad juice 400ml: äpple, apelsin, rödbeta, päron, citron
Lunch: 300kcal
  • Liten baguette med skinka, ost och sallad
  • Färskpressad juice 200ml: äpple, päron, is.
Mellanmål: 250kcal
  • Fruit Frenzie
Middag: 550kcal
  • 150g kyckling
  • 200g potatis
  • 50g blomkål
  • 1dl currysås
Mellanmål: 250kcal
  • 100g frysta hallon
  • 2 digestivekex
  • 1dl mjölk
Kosttillskott under dagen:
  • Echinacea - motverkar förkylning och ger immunförsvaret en boost
  • Guarana - sätter fart på förbränningen
  • Flax seed oil - innehåller omega 3 som är bra för hjärnan och blodcirkulationen
Dagens träning består av powerwalk 4,5km = - 270kcal

Mini Ice Cream.

Idag på jobbet var det så lugnt så jag trodde jag skulle somna stående vid kassan. Det har varit rätt dåligt väder här i Perth i ett par dagar nu, regnat och hållt på. Så kunderna växer inte på träd direkt. Dagarna går långsammare för att det inte finns så mycket att göra. Det är extra jobbigt när chefen och hans partner kommer på besök (varje dag i ca 20minuter) för då måste man verka som att man har jättemycket att göra medan man egentligen rullar tummarna av uttråkning. Jag brukar ta en trasa och gå omkring och torka allt jag ser, då ser jag superbusy ut!

Eftersom jag och helene inte hade så mycket att göra fick vi ägna oss åt annat. Vi skojade runt lite, dansade till musiken och jag gjorde en miniglass. Den blev så söt, och Helene höll på att dö av skratt när jag visade den.

Miniglassen


Java Juice

Har precis kommit till jobbet och sks förbereda allt inför dagen. Öppnar om en halvtimme och sen kommer min kollega kl 11. Jag tycker bättre om att öppna än att börja senare för nu kan jag göra sakerna i min takt och lägga upp det som jag vill ha det :). Ska börja dagen med en juice och sen räkna kassan.


Dagens kost

Jag har precis legat i sängen jag-vet-inte-hur-länge och skissat lite smått till ett projekt som morsan håller på med. Blev väldigt nöjd med slutresultatet och jag måste säga att skuggning är nog fasen min grej. Imorgon när jag kommer hem från jobbet och har pluggat lite ska jag fortsätta med nästa skiss. Jag har den redan klar i huvudet, men det är svårare att få till det på papper.
Och nu till dagens matintag; om jag ska vara helt ärlig så har jag inte brytt mig om vad jag har stoppat i mig idag. Det är ju bara söndag en gång i veckan! Så idag kan man väl säga att det har varit en "äta-vad-jag-vill-dag".
Frukost: 100kcal
  • Färskpressad juice 400ml: äpple, apelsin, citron, selleri, päron, ananas
Mellanmål: 160kcal
  • En skopa glass (86g)
Lunch: 100kcal
  • Färskpressad juice 300ml: äpple, rödbeta, selleri, apelsin, ananas, citron
Middag: 650kcal
  • 100g kött
  • 100g potatis
  • 1dl sås
  • sallad
  • ¼dl salladsdressing (hemmagjord)

Dagens träning blev powerwalk 4,5km hem från jobbet = -290kcal


Vår glass på jobbet är såå god!


Afterwork-workout.

Äntligen hemma från jobbet och får slappna av i soffan. Jag har börjat uppskatta kvällarna och mina lediga dagar mycket mer nu, sedan jag började jobba heltid. Förra sommaren jobbade jag också heltid, men med kontorsarbete, och det är samma sköna känsla nu som då när man kommer hem.

Till jobbet tog jag bussen, eftersom jag kände mig så lat. Men hem har jag faktiskt powerwalkat! Är riktigt stolt, för jag var väldigt nära på att hoppa på vilken buss som helst, åt rätt håll, ett tag. Men jag gjorde som man skulle, "suck it up" som man säger, och vandrade på.
Det är 4,5km från dörr till dörr mellan jobbet och hemma. Det tog 50 minuter för mig att komma hem idag. Jag tog en liten omväg då jag skulle boka bord på en Svensk (!) restaurang inför fredag. Jag och Daniel ska fira min födelsedag, jag fyller 23! Woho.

Så här såg min runda ut idag


Om jag går i rask takt till och från jobbet varje dag, kommer jag bränna 600kcal om dagen! Det, plus att jag ska ligga på 500kcal underskott, borde sätta fart på vägen till målet. Känner mig taggad nu, jag kämpar på och hoppas på resultat snart.

Tips! - Tänk efter riktigt noga; har inte du en bussresa/bilresa som du kan byta ut mot att promenera? Att promenera eller powerwalka 1 timme varje dag kan minska risken för blodpropp, och är dessutom oerhört nyttigt för förbränningen.


@ Work

Just nu står jag på jobbet och det är rätt lugnt. Luskade reda på hur jag kan blogga från min mobil :) Jobbade öppning idag och kommer även stänga juicebaren idag. Det verkar som att det blir en riktigt lugn dag idag faktiskt. Men så börjar det ju gå mot vinter här också, så det är väl normalt att glass- och smoothieförsäljningen minskar.

Tyvärr verkar det som att det är omöjligt att få upp en bild från mobilen. Eller ja, det funkar om jag redan hade haft bilden uppladdad på sidan men det har jag såklart inte. Jag får gröt enkelt bjuda på en när jag kommer hem istället.
Edit: Nu fick jag upp bilden!