Krossad ruta.

När vi kom ut till bilen imorse märkte jag först ingenting utan det var när jag satte mig i bilen och tittade mot Daniel som jag fick en liten chock och såg att hela rutan såg ut som ett glas-spindelnät. Daniel blev såklart skitsur och tyckte det var otroligt onödigt (såklart!). Men nu är allt löst då jag har världens händigaste man som fixar allt. Så rutan är lagad, eller utbytt (av Daniel), och bilen ser ut som ny. Så om någon behöver hjälp med bilmeck så vet jag en som kan!

Det som finns kvar av den gamla rutan


Det såg precis ut som att någon hade skjutit med pistol rakt mot rutan. Där det är tejpat var det som ett jättelitet hål som gick nästan rakt igenom rutan. Resten av rutan var som i minibitar. Fattar inte vad det är för idioter som springer runt och krossar andras bilfönster. Hade dom velat sno nånting hade det inte varit svårt att slå sönder den med ett andra slag. Det känns ännu mer onödigt när vi inte ens hade något värdefullt i bilen, och absolut inte synligt.



Migrän.

Vaknade med migrän nu för en stund sedan och bestämde mig för att inte promenera i solen till jobbet idag. Istället så skjutsar Daniel mig till stan så att jag kommer i tid. Jag blir så irriterad på huvudvärk alltså, det är så himla jobbigt att vakna upp och känna som att huvudet ska sprängas!

Nu ska jag iaf gå upp och klä på mig, sminka mig lite så att mitt lidande inte syns och sen iväg till jobbet. Tur att det är "kort-dag" ialla fall. Jobbar bara 9.30 - 17.


Dagens kost

Imorgon ska jag upp tidigt och promenera till jobbet istället för att ta bussen, det är ett hett tips! Jag kan tänka mig att det tar ungefär 35-40min att gå till mitt jobb i stan, men det märker jag imorgon. Här kommer dagens kost:

Brunch: 500kcal
  • 2 pannkakor med 10g sirap
Mellanmål: 250kcal
  • 100g tomat
  • 1 äggvita
  • 1 kaka
Middag: 400kcal
  • 100g ris (kokt vikt)
  • 100g kyckling, stekt
  • 200g grönsaker, stekta
Dagens träning blev morgonens powerwalk 8,5km = -500kcal


Som avslut tänkte jag visa er våra svarta svanar



Studier.

Förutom powerwalk imorse, har jag mest suttit vid datorn med en massa studier. Läser två distanskurser från Sverige och hade en inlämning idag. Nu när det är klart, tänkte jag lägga mig i soffan och glo på film eller serier. Har inte bestämt mig ännu för vilket det blir, men det lutar åt serier eftersom klockan redan har hunnit bli 22.

Imorgon ska jag upp och jobba igen, efter två lediga dagar. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma tillbaka till en vecka av fasta rutiner. Jag känner mig alltid lite vilsen när jag har lediga dagar och tycker det är svårt att komma på vad man ska fylla en hel dag med. Igår ägnades mest till att sitta i soffan, vilket är otroligt tråkigt egentligen. Idag ägnades också mestadels till att sitta i soffan med datorn eftersom jag hade en massa studier att göra klart.

Tur man har en hund att gosa med!

Jag & Hazel


Morning Power.

Jag vaknade i ganska lagom tid idag och kroppen skrek efter motion efter gårdagens stillasittande. Så jag började dagen med att hoppa i träningskläderna, ladda telefonen med musik och gå ner till floden för en powerwalk.

Så här såg min runda ut:



Jag och Daniel bor i det området som heter Victoria Park. Vårt område ligger sydost om själva stadskärnan. Floden, Swan River, ligger 1km från vårt hus och skiljer Victoria Park från Perth City. Under hela rundan kan man se staden på håll och den har en så fin siluett, med de stora höghusen i mitten och vattnet framför.

Utsikten mot staden:




Dagens kost

Det är sent och jag ligger nerbäddad för att kolla på ett avsnitt av Californication med min man. Australien ligger 6 timmar före Sverige och klockan är alltså 23.38 hos mig just nu. Jag tänkte avsluta min första dag med att upplysa er om hur dagens kost har sett ut.

Frukost: 80kcal
  • 150g frysta bär (hallon, vinbär, björnbär och blåbär)
Lunch: 150kcal
  • 100g potatis (okokt vikt)
  • 1 ägg, stekt
Middag: 350kcal
  • 100g ris (kokt vikt)
  • 100g kyckling, stekt
  • 100g grönsaker, stekta
Dagens middag: Kyckling&ris à la Daniel

Jag vet att det låter som väldigt lite under en hel dag, men till det här hör att jag suttit ner på min feta rumpa hela dagen och inte gjort nånting alls. Så soffan, kudden och datorn har varit mitt sällskap under min lediga dag. Sådana dagar behövs också ibland, men imorgon får jag se till att aktivera mig istället. Nu är det storm ute och jag ska krypa ner under fluffet och mysa.


Mitt mål.

När man påbörjar en plan, så som jag har gjort nu med min träning, måste man ha ett mål. Det näst viktigaste är att ha delmål. Delmålen hjälper dig att hitta fram till ditt stora mål och dessutom ser man resultat under tidens gång vilket gör att man inte tröttnar, vilket kan vara lätt att göra om det inte händer nånting. Målet bör inte vara för orealistiskt. Du ska sätta upp ett mål och en tidsplan som du vet att du kan klara av.

Mitt mål är att jag ska komma i bättre form och få en starkare kropp än vad jag hade förra sommaren, innan jag åkte till Frankrike. Det stora målet är att jag ska väga omkring 52-54kg inom ett år. Ett år är ganska lång tid och anledningen till att jag sätter en så stor tidsram är för att jag vill att det ska hålla i sig. Jag vill inte gå ner och sedan lägga av med min nya livsstil och gå upp i vikt eller förlora kontrollen över kroppen. Under ett år ska jag alltså träna, äta rätt och gå ner i vikt samt även se till att hålla den vikten, fortsätta motionera och äta rätt.

Bild från 16 augusti 2011, strax innan jag åkte till Frankrike.
Vikt: ca 55kg



Micaela.

Jag tänkte börja med att beskriva mig själv:
Mitt namn är Micaela och jag är 22 år. Jag har sedan 2008 studerat affärsjuridik i Linköping och trivs jättebra. Under hösten 2011 studerade jag utlandstermin i Frankrike, vilket var bland det bästa jag gjort. Det var en stor upplevelse och jag träffade många nya vänner, både svenska och från andra länder. Studierna led väl lite, kan jag erkänna. Det blev mycket nöje och umgänge, jag tog verkligen vara på tiden jag hade där. Den lite mindre bra sidan av min tid i Frankrike var att jag dels var ifrån min pojkvän under 4,5 månader och även att det blev mycket skräpmat så min kropp blev inte vad den brukade vara.

I januari 2012 tog jag studieuppehåll från affärsjuridiken och tog flyget till Australien där min pojkvän har utlandsår. Jag tog mitt pick och pack, stack direkt från Frankrike utan att resa hem emellan och flyttade ner till andra sidan jorden. Just nu trivs jag bra och har fått heltidsanställning på en juicebar, Java Juice, där jag är 2IC (second in charge). Det är oklart hur länge jag kommer att stanna här. Daniel blir klar med studierna i juni och sedan kommer vi att resa runt; vi ska bila runt Australien och besöka alla intressanta platser som finns i landet, vi ska resa runt i Asien och passa på att njuta under tiden vi befinner oss på andra sidan. Det känns lite som en dröm som går i uppfyllelse då jag alltid velat åka till Australien, ända sedan min morbror studerade här för ca 10-15 år sedan. Han bodde här i 2 år och min familj var aldrig och hälsade på. Så nu försöker jag få hit morsan, men dom har fullt upp med att bygga om huset hemma på Värmdö så vi får väl se om hon har tid lite närmare juni.

Jag har som sagt lagt om min livsstil, och ganska dramatiskt dessutom. Från att ha gått upp ca 5 kg under min tid i Frankrike, eller mer(?), har jag nu gått ner ungefär 3 av dessa. Jag har börjat tänka mer på vad jag stoppar i mig och försöker att dra ner på kolhydrater så att det inte blir för mycket av "det goda". Jag började träna regelbundet igen i slutet av januari, efter en paus på 5 månader. Nu är jag absolut på G och har börjat krypa mot mitt mål!


Torsdag 29/3-2012

Jag har funderat på att skaffa en blogg nu ett tag. En blogg som ska handla om mitt "nya" liv. Jag har lagt om min livsstil och tänkte att jag skulle dela med mig av min resa mot ett hälsosammare liv. Jag har haft lite problem med att hitta på ett passande/intressant namn som jag kunde använda.. men det fick helt enkelt bli "perfectionfreak" för det är precis vad jag är. Jag vill att allt ska vara perfekt hela tiden och skulle göra nästan vad som helst för att livet ska bli som jag vill. Mitt senaste projekt är att komma i form och skaffa mig min drömkropp.

Jag kan erkänna att jag blir väldigt inspirerad av träningsmanin som folk verkar ha fått nu det senaste året. De flesta stora bloggare har ju börjat träna, Kissie till exempel verkar ju lite manisk med träningen, och man kan ju inte undvika att känna sig taggad att börja forma sin egen perfektion!

Man lever bara en gång,

RSS 2.0